Raider X на Sikorsky влезе в производство преди решението на американската армия за избор на нов вертолет (СНИМКИ, ВИДЕО)

Pan.bg 21 фев 2020 | 11:02 views (596) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
defencenews.com

Sikorsky, компания на Lockheed Martin, вече изгражда своя прототип за състезанието за бъдещия ударен и разузнавателн вартолет (FARA) на СВ на САЩ, преди те всъщност да са избрали кои компании ще изграждат прототипи. Армията ще избере две компании, които да продължат в надпреварата следващия месец. "Sikorsky вече използва финансиране като част от договора си за изграждането на своя коаксиален хеликоптер Raider X" сподели Тим Малия, директор за програмата FARA в компанията пред група репортери на 19 февруари 2020 г. при изпитателен полетен тест на машината.

Армията възложи пълномащабни договори на петте екипа, избрани да участват във FARA; тези договори включват финансиране за изграждане на прототипи. Но когато армията избере кои два тима ще продължат напред, това финансиране по същество се изключва за тези, които не са избрани. На въпроса какво се случва с Raider X, ако армията реши да продължи с други тимове, Малия отговори: "Не очаквам такъв проблем".

Петте екипа, които спечелиха договори през април 2019 г. за проектиране на FARA, са: AVX Aircraft с L3 Technologies; Bell Helicopter; Boeing; екип на Northrop Grumman и Raytheon; и Sikorsky.

Предложението на Sikorsky се основава на коаксиалната технология X2, приложена във вертолета S-97 Raider и в машината SB-1 Defian на обединението Sikorsky-Boeing, разработен, като сега и двата протипа летят.

Очаква се прототипа на FARA да започне да лети през четвъртото тримесечие на фискалната 2022 г., а полетните тестове се очаква да започнат през 2023 г. Очаква се фазата на разработване на инженеринг и производство да започне през FY24.

"Демонстраторът X2 и S-97 Raider доказаха напредналата технология и показаха способността й да променя бъдещото бойно поле" допълни Малия пред Defense News, когато компанията за първи път представи дизайна си за FARA.

Програмата FARA е предназначена да запълни критична пропаст във възможностите на СВ на САЩ след пенсионирането на вертолетите OH-58D Kiowa Warrior, която понастоящем се запълва от ударните вертолети AH-64E Apache, заедно с БЛА Shadow. СВ на САЩ три пъти се опитваха и не успяваха досега да запълня празнината.

Армията също така планира да закупи още един хеликоптер, който да запълнява мисии за удари на далечни разстояния, като едновременно замени някои вертолети UH-60 Black Hawk във флота си. SB-1 Defiant
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
е възможен кандидат за тази бъдеща нужда.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Raider X на Sikorsky влезе в производство преди решението на американската армия за избор на нов вертолет (СНИМКИ, ВИДЕО)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker