ВВС на САЩ, Lockheed Martin и Collins Aerospace завършиха модернизацията SYERS-2C на U-2 Dragon Lady, подобряваща способността за фоторазузнаване

Pan.bg 18 фев 2020 | 16:03 views (467) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
janes.com

На 18 февруари 2020 г. в Палмдейл (Калифорния), Военновъздушните сили на САЩ, Collins Aerospace Systems, подразделение на United Technologies, и Lockheed Martin Skunk Works завършиха изпитателните полети и интегрирането на най-новите вариант на сензора за електрооптична разузнавателна система (SYERS) на Collins Aerospace, вече във вариант SYERS-2C, на разузнавателния самолет U-2. След този основен етап целият флот от U-2 ще бъде модернизаран до това ниво, включващо най-важните възможности на електрооптичния/инфрачервен сензор. Той осигурява повишена оптична производителност и високо прецизно проследяване на далечни разстояния за превъзходно откриване на заплахи в по-широк диапазон от метеорологични условия.

„SYERS-2C представлява еволюционна стъпка напред за ВВС, използвайки високоефективна, зряла система за осигуряване на съществени нови възможности в бойното пространството на бъдещето. U-2 е крайъгълен камък на ISR инвентара на ВВС и с подобрения като SYERS-2C, системата може да продължи да предоставя все по-ценна информация за разузнаване за години напред“ заяви Кевин Рафтери, вицепрезидент и генерален мениджър "ISR и Space Solutions" в Collins Aerospace.

10-честотният сензор SYERS-2C с висока пространствена разделителна способност осигурява несравнима възможност за намиране, проследяване и оценка на движещи се и неподвижни цели. Разработен с отворени стандарти за системите за мисия, които позволяват командването, контрола и обмена на данни с платформите от 5-о поколение. Сензорът се превърна в критичен актив за командирите на театъра на бойните действия, като донесе уникални предимства в съвместните операции на бойното поле.

„Сензорът SYERS-2C е най-важният сензор за разузнаване и наблюдение и интегрирането му в U-2 Dragon Lady допълнително повишава способността на самолета да предоставя несравнимо стратегическо разузнаване на нашите бойци. Този основен етап илицетворява нашия ангажимент за повишаване на гъвкавостта на самолета, използвайки отворени системи за мисия, за да подкрепим многопластовото бойно поле“ сподели Ирен Хели, програмен директор на U-2 в компанията Lockheed Martin Skunk Works.

Летейки 24/7 по света с рекордно високи оперативни скорости, U-2 Dragon Lady предоставя безпрецедентна способност за разузнаване и наблюдение, за да задоволява всеки ден нуждите на бойните командири. U-2 е нещо повече от самолет за ISR, който притежава способност за бързо конфигуриране, събиране, анализ и споделяне на данни с различни системи на бойното поле и трансформира бойните операции, за да гарантира успехите на мисиите далеч в бъдещето.
image
/219776849/in-articles

-->
/>
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker