Френските самолети за борба с пожари Turbo Firecat са спрени от полети

Pan.bg 17 фев 2020 | 14:21 views (565) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
Scramble Magazine

Тъжна новина от Франция - Агенцията за гражданска защита (Sécurité Civile) е взела решения да остави на земята целия флот от самолети за борба спожари Turbo Firecat. Решението е влязло в сила веднага следожявяването му. Първоначално тези самолети трябваше да бъдат постепенно изваждани от експлоатация, като последните полети сепланираха за 2022 г. Но през месец сптември бе открит дефект в колесника и това ускори процеса.

(Turbo) Firecat е разработен от канадската компания Conair на база на известния противолодъчен самолет Grumman S-2 Tracker. Sécurité Civile придобива 14 самолета Firecat в период от пет години, започвайки от май 1982 г. По късно самолетите са доработени до Turbo Firecat, като буталните двигатели Wright R-1820 са заменени с турбовитлови Pratt & Whitney Canada PT6A-67AF.

Борбата с горски пожари от въздуха е рискована дейност. Според базата данни на Scramble Magazine, Sécurité Civile е загубила до сега девет (Turbo) Firecat. Последният случай е от 2 август 2019 г., когато Turbo Firecat с р.н. F-ZBAA се разбива, като единият член на екипажа загива.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Френските самолети за борба с пожари Turbo Firecat са спрени от полети

PREVIOUS PHOTO 1/3 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker