Türkiye: Американците напускат ли базата "Инджирлик" в Турция?

Pan.bg 23 яну 2020 | 09:46 views (359) commentaries(0)
img
blitz.bg


Ердал Акалин заяви, че тези съкращения са неетични

На 20 януари американската компания Vectrus, която действа като работодател на персонала за работа в авиобаза "Инджирлик", уведоми турския синдикат на работниците и секторите за подпомагане на отбранителната индустрия, че 424 турски работници ще бъдат уволнени от базата до 20 февруари тази година, включително 32 жени.

В базата работят общо 890 турски граждани, наети в компанията. Уволнението на 424 от тях породи спекулации, че Америка ще напусне Турция, Сирия и Ирак, пише "Поглед инфо".

Ердал Акалин, ръководител на турския Профсъюз на работниците в отбранителната индустрия и сектора за подпомагане в Адан, заяви, че тези съкращения са неетични. Акалин продължи:

„Ние им казахме, че в икономическите условия, в които се намираме, съкращенията ще се отразят много лошо на хората. Това е някакъв вид масово „клане“.

Процесът на сключване на колективен договор за нов мандат ще започне скоро от 31 март 2020 г. и такава безчувствена позиция на САЩ може да повлияе на този процес, преговорите ще се провеждат в сурова атмосфера.“

Акалин заяви, че американската компания посочва инициативата на Америка за изтегляне на войските от региона като причина за уволнението на работниците.

„Те казват, че искат да напуснат Ирак, Сирия и Турция и в това отношение ще намалят персонала“, продължи Акалин. - Правителството на САЩ иска да напусне региона.

А компанията наема работници само до степен, разрешена от правителството. Това са изявления на служители на компанията. Те казаха: „Съединените щати заминават и затова намаляваме броя на персонала“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker