Първи полет на новия италиански БЛА Falco Xplorer на Leonardo

Pan.bg 22 яну 2020 | 19:34 views (305) commentaries(0)
img livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

От италианската компания Leonardo съобщиха, че е извършен първият полет с новия БЛА Falco Xplorer. Това е началото на съвместните с ВВС на Италия изпитания на дрона с продължителност на полета над 24 часа.

Falco Xplorer е по-нататъшно развитие на БЛА Falco. Първият полет е бил с продължителност от 60 мин, дронът е излетял и по-късно успешно се е приземил на летището на авиобаза Трапани, Сицилия.

БЛА Falco Xplorer, представен з първи път на изложението в Париж миналата година, е с максимално тегло при излитане 1300 кг, има полезен товар от 350 кг и може да лети на височина над 8000 м.

Дронът е оборудван с РЛС Gabbiano T-80 , разузнавателна система SAGE, спътникова навигация, електронно-оптична платформа и хиперспектрален сензор за наблюдаване на замърсявания, може да се използва и в селското стопанство.

Дронът може да се използва както за военни, така и за граждански цели. Той не попада под контрола на Международните регулации за трафик на оръжия и може свободно да се предлага на международния пазар.

Първи купувачи на новия дрон са ООН и Граничната полиция на ЕС – Frontex. Перспективни клиенти са Йордания, Саудитска Арабия, Пакистан и Туркменистан.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker