ВВВУ “Георги Бенковски” обяви кандидатстудентската си кампания

Pan.bg 17 яну 2020 | 16:50 views (733) commentaries(0)
img Aвтор ВТК

Най-новото висше училище у нас – Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", обяви началото на кандидатстудентската си кампания за прием във военните и цивилни специалности. Това съобщи началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски.

На сайта на училището (http://www.af-acad.bg/) са качени възможностите за избор на специалности, условията за кандидатстване и сроковете. За учебната 2020 – 2021 година е обявено ранно записване на курсанти за редовно обучение по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“ за бакалавърска степен, както и по следните специализации. Обявени са 14 места за летци – пилоти – 12 за МО и 2 за МВР. Има 8места за ръководител на полети (щурман – управление на въздушното движение), 7 места за летателни апарати и авиационни двигатели, 5 места за летищно осигуряване,5 места за авиационно въоръжение и 6 за Навигационни, комуникационни и информационни системи.

Бригаден генерал. Радойски изтъкна, че вече са изградили организационно всички структури на висшето училище – личният състав е преназначен, избран е Академичен съвет, сформирани са катедрите, започнал е процес на попълване на свободните места за преподаватели и други специалисти.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker