Португалия подписа договор за закупуване на пет бразилски ВТС KC-390

Pan.bg 23 авг 2019 | 12:29 views (689) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
embraer.com/

На 22 август 2019 г. на специална церемония в град Евора португалското правителство подписа договор с компанията Embraer за закупуване на пет ВТС KC-390.

Договорът предвижда също техническа поддръжка и доставка на полетен тренажор.

Доставките трябва да започнат през 2023 г.

KC-390 поставя нови стандарти по ефективност и ниски експлоатационни разходи и изцяло отговаря на изискванията на ВВС на Португалия. Новият самолет може да изпълнява широк спектър от мисии – оказване на помощ при хуманитарни операции и природни бедствия, медицинска евакуация, участие в операции по търсене и спасяване, борба с пожари, въздушен транспорт на товари и личен състав, както и да извършва дозареждане във въздуха.

Договорът заздравява индустриалното сътрудничество между Португалия и Бразилия и допринася за развитието на авиационната промишленост в Португалия.

Португалия е най-големият международен партньор в програмата KC-390, която допринася за създаване на работни места, нови инвестиции и повишава експорта на страната.

KC-390 е получил сертификат за летателна експлоатация от бразилската Национална авиационна агенция през 2018 г. и вече е в серийно производство.

Първият КС-390 ще бъде доставен на ВВС на Бразилия до края на месец септември 2019 г.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker