Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение (ВИДЕО)

Pan.bg 16 юни 2019 | 20:10 views (2141) commentaries(6)
img
blitz.bg


Изтребителят носи името TF-X като в момента се определят изискванията за въздухоплавателното средство

Турция ще представи модел на първия си изтребител от пето поколение, собствено производство, съобщи Хюриет.

Изтребителите са проект на най-големия турски производител TAI. Моделът ще бъде представен на Парижкото въздушно шоу в Льо Бурж.

На изложението ще бъде представен модел в пълен размер на изтребител от пето поколение. Самолетът е проектиран за турските военновъздушни сили.

Изтребителят носи името TF-X като в момента се определят изискванията за въздухоплавателното средство. На изложението ще бъде представен и новият хеликоптер T 129.

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Geocom 16 юни 2019, 20:36
   
  11
   
  6

  Турция не само ще представи проект а и със сигурност ще направи собствен изтребител което никак не е добре за нас особенно след като доброволно си нарязахме въоръжението. Със сигурност те ще го имат преди ние да получим супер прахосмукачките от Америка модел от преди 40 години.

  Само държави отървали се от "защитата" на САЩ ще могат да имат адекватна армия и въоръжение.

 2. #2
  baracuda 16 юни 2019, 20:59
   
  10
   
  1

  Последно какво ще представи, МОДЕЛ или готов летящ изтребител?? Защото разликата не е голяма а огромна.. Четящите тази статия е добре да вникват в това, което е написано..А манипулативната журналистика трябва да е работа на редактора.. И така, могат да представят МОДЕЛ, но до летящ напълно готов прототип ще има да поработят доста.. За сравнение съпоставка с F-35 и Су-57.. Доста години отнема разработването и производството на изтребител 5-то поколение, особено ако до сега въобще не си произвеждал изтребители (собствени разработки),,

 3. #3
  Bulll 16 юни 2019, 21:48
   
  6
   
  0

  То на компютърна анимация и ние можем да представим. Ама двигател от къде ще вземат, ами радар, ами високоякостни сплави и композитни материали. Абе още боб има да ядат комшиите и яко да се молят на американци ( ама нема да ги огрее) или на руснаци ......
  Абе споко българи, турски самолет пето поколение скоро нема да има.

 4. #4
  Незнаен 16 юни 2019, 22:34
   
  4
   
  4

  Помня времето когато ние имахме тирове в СО МАТ или както там се казваха а турците пълзяха към Европа с едни двуосни камиончета над които се надсмивахме,
  Помня как изнасяхме и телевизори от КРТА пак за Турция и после дойде Беко, мисля че купиха цял завод от германците и почнаха да внасят електроника и бяла техника у нас и в Европа.
  Всичко това стана със съдействието на днешните ни евроатлантически приятели.
  Та сигурно не е далеч момента когато рязаните ще имат изтребители пето поколение,за разлика от нас те не ближат евроатлантически гъзове и си гледат интереса,а дали ще ги купят от американците или руснаците им е все тая.
  Интересно ми е как ще ги спрат гърците да не сондират в Кипър или американците да не купуват С-400.И какво ще измислят нашите всичко можещи и знаещи евроатлантици дупедавци.

 5. #5
  икономика 17 юни 2019, 07:02
   
  2
   
  0

  Турция разработва проекта "национален изтребител" вече 5-6 години. Свръхамбициозните планове на военните "всичко да е турско" в него са отражение на високите стандарти на турската индустрия не само във военното дело. А всички приказки колко опасен ще е за нас нямат покритие - ф-35 също би бил опасен за нас, важното е кой как използва авиацията. Интересно е друго - вече 30 години се следва линията на Ф-22 в дизайна на изтребителя. Така е при турците, така е и при китайския J-31, така беше и при експеримента на BAE Sistems. Сега разбирам думите на американците, че YF-23 на Нортроп им е грабнал сърцето, но разумът е избрал Локхийд. А пред Турция стойт още 10-15 години здрава работа, докато техният стелт влезе в производство. Ако влезе...

 6. #6
  Ghost_ 17 юни 2019, 18:44
   
  0
   
  1

  Султанът от Истанбул тръгна по стъпките на Московското джудже - да се хвали с анимационни филмчета и модели в мащаб 1:72!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка