ТУБЕС „Шабла 2019“ Част 3 ген. Цанко Стойков, командир на ВВС: Въпреки прекъсването на подготовката на екипажите на Су-25 и Ми-24, те демонстрират високи резултати

Pan.bg 12 юни 2019 | 06:54 views (4858) commentaries(1)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"
ШаблаЕто какво заяви ген.-майор Цанко Стойков пред сп. "Клуб КРИЛЕ":
Целите на учението са проверка на готовността за пребазиране на голямо разстояние на техника, въоръжение и личен състав, настаняване в полеви условия, които са много близки до реалните при които би се изпълнявала операция, както и на готовността им да изпълнят реална стрелба с щатното въоръжение и поразяване на реални цели. До края на седмицата предстои и завършващия етап от „Шабла 2019“, който е не по-малко важен – завръщането в местата за постоянна дислокация.

По време на подготовката и пребазирането нямаше сериозни проблеми с техниката и разставяне на позициите на полигона.

Дефицитът на военнослужещи във ВВС оказва влияние дотолкова, доколкото не можем да обхванем в учението абсолютно всички хора и цялата налична техника, която е на въоръжение.

Хората, които са на полигона са мотивирани, което доказват с проведените до момента стрелби.

Не искам да съм краен оптимист, но засега учението върви според подготвените планове, добре. Разчетите действат сглобено, което е най-важното. Те действат съгласно алгоритъма и графика. Това доказва, че са се подготвили предварително, владеят техниката, знаят какво трябва да правят по време на стрелбите, и имат желание да го приложат на практика.
Взаимодействието със видовете въоръжени сили (СВ и ВМС) се осъществява съгласно договорения график, нямаме засега сериозни затруднения, а и метеообстановката е с нас.

Наблюдавах на 11 юни полетите и стрелбите на екипажите на щурмовите самолети Су-25 и вертолетите Ми-24В и учудващо, въпреки че през последната една година не са тренирали и летели редовно, включително без стрелби на полигон „Елена“ и тук на полигон Шабла, се справиха прилично. Това означава, че има мобилизация. Не мога да кажа, че въпреки прекъсванията в подготовката им, те имат рутина, но показват, че могат да се постигат добри и отлични резултати.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ТУБЕС „Шабла 2019“ Част 3 ген. Цанко Стойков, командир на ВВС: Въпреки прекъсването на подготовката на екипажите на Су-25 и Ми-24, те демонстрират високи резултати

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/8 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  bbc 13 юни 2019, 14:13
   
  2
   
  0

  Този малоумник докога ще го показват тъпо е вече.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка