Полети и щастливи деца в авиобаза Граф Игнатиево в деня на отворени врати (снимки)

Pan.bg 09 окт 2018 | 17:55 views (22122) commentaries(2)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов


Днес, 9 октомври, авиобаза Граф Игнатиево отвори врати по случай Празника на авиацията и ВВС.

Стотици деца, граждани и ветерани с интерес разгледаха центровете за показ и бяха запознати с двигателите на изтребителите на въоръжение в базата, самолетни системи и оборудване, различната автомобилна, противопожарна и самолетообслужваща техника.

Очаквано голям интерес предизвика възможността да се влезе в кабините на изтребителите МиГ-29, МиГ-21бис и МиГ-21УМ, пред които се редяха дълги опашки. С нескривана радост и малки и големи заемаха мястото на пилоти, като не пропускаха този миг да бъде запечатен с фотоапаратите.

Но безспорно най-интересни за присъстващите бяха демонстрационните полети, показващи част от изпълняваните от авиобазата задачи.

Първо бе демонстрирано изпълнение на мисията „еър полисинг“ по охрана на въздушното пространство на страната в рамките на Обединената система за ПВО на НАТО. „Дежурната“ двойка изтребители МиГ-29 излетя за прехват на „самолет-нарушител“, чиято роля бе изпълнявана от ВТС С-27J Spartan от 16-та транспортна авиогрупа – Враждебна. По-късно „самолетът-нарушител“ бе „принуден“ да заходи за кацане на летището, след което той отлетя към София, поздравявайки публиката с поклащане не крила.

Последва соло изпълнение на фигури от висшия пилотаж,след което двойка изтребители демонстрираха маневрен въздушен бой.

За добрата атмосфера допринасяха много добре подбраните рок парчета и маршовете, изпълнявани от Представителния духов оркестър на ВВС, а полетите бяха съпроводени с професионален коментар от пилот на МиГ-29.

Така неусетно при отлична организация премина Деня на отворени врати, като многобройните гости от всички възрасти останаха с вълнуващи впечатление от видяното.

Video: " target="_blank">


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Navigate with the buttons down below to explore the gallery!


Полети и щастливи деца в авиобаза Граф Игнатиево в деня на отворени врати (снимки)

PREVIOUS PHOTO 7/17 NEXT PHOTO

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  необикновен полицай 10 окт 2018, 13:16
   
  4
   
  0

  И аз съм щастливо дете на Графа.

 2. #2
  EnchoDobrev 10 окт 2018, 14:38
   
  4
   
  1

  Чудесно мероприятие

Напиши коментар

Задължителни полета*