Министър Младен Маринов и главният секретар на МВР осъществиха работно посещение в Европол

Pan.bg 11 мар 2019 | 22:10 views (377) commentaries(0)
img
banker.bg

В рамките на работната среща министър Младен Маринов и гл. комисар Ивайло Иванов подчертаха ангажимента на политическото и професионалното ръководство на министерството за продължаване на активното и вече изградено взаимодействие с Европол. Изразена бе благодарност за оказваната подкрепа от Европейската полицейска служба по различни случаи от взаимен интерес.

Г-жа Де Бол даде висока оценка на сътрудничеството с българските правоприлагащи органи и активното им участие в обмена на информация по канала на Европол. Подчертана бе водещата роля и постигнатите добри резултати в изпълнението на Политическия цикъл на ЕС за борба с тежката и организирана престъпност. Тя оцени високо резултатните операции и предоставяната информация от България по линия на противодействието на трафика на наркотици, незаконната миграция, контрабандата на акцизни стоки, киберпрестъпността.

Министър Маринов изрази подкрепа за новата стратегия на Европол 2020+, която се фокусира върху предоставяне на по-качествени услуги на държавите членки, повече оперативна подкрепа и гъвкавост, по-добро управление и използване на информацията. В този смисъл Европейската полицейска служба ще използва в максимална степен аналитичния си капацитет и наличната информация, за да подпомага реални разследвания и оперативни случаи.

В рамките на посещението министър Маринов и главен комисар Иванов проведоха и среща със заместник-директора по операциите на Европол, Вил ван Гемерт, и ръководителите на оперативни отдели в агенцията. Целта бе по-детайлно представяне на възможностите за подкрепа, които агенцията може да окаже на България в конкретни области. Министър Маринов остави послание в Златната книга на Европол, каквато е традицията при визити на висопоставени лица.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker