Пирамидите са антени за електромагнитни сигнали от Космоса

Pan.bg 13 авг 2019 | 05:32 views (342) commentaries(0)
img
24chasa.bg


Огнян КаменовГолямата пирамида е построена от два вида земни материали: варовик и гранит. Варовикът е съставен от калциев карбонат и съединение, проявяващо анизотропен електромагнетизъм - излъчва светлина от електромагнитните вълни, преминаващи през него.

Гранитът основно е изграден от кварцови кристали, наситени с пиезоелектричество. При посещението си в "Камерата на фараона" Никола Тесла споделил със свои близки, че в нея се е натъкнал на мощен кондензатор.

Редица физици и електроинженери са единодушни, че вътрешното устройство на Голямата пирамида изцяло съвпада с класическата схема на рупорно-лещова антена, представляваща микровълново широколентово устройство, трансформиращо сферичната вълна на облъчвателя в плоска вълна. Така се постига по-голям усилващ ефект. Експертите са стигнали и до извода, че технически погледнато, изградените знакови пирамиди на 30-ия паралел (с.ш.), имащи

сходна

вътрешна структура

на споменатите рупорно-лещови антени, означава, че техните архитекти са създали единен планетарен комуникационен пръстен, за приемане и предаване на електромагнитни сигнали от и за Космоса.

Вече става пределно ясно защо тези "антени" са разположени на 30-ия паралел - за да могат магнитните силови линии, свързващи северния и южния магнитен полюс и пресичайки под еднакъв ъгъл въпросния паралел, да осъществяват самонастройващо въздействие върху тях. Казано простичко, за да не е необходим обслужващ персонал от извънземни в самите пирамиди, който да ги пренастройва периодично.

Конструктивната способност на Голямата пирамида да генерира и акумулира сеизмична и космическа енергия, трансформирайки я в електромагнитна, е открита от египтолога Борис Саид, а подробният му доклад е публикуван в монографията на D. H. Childress, Misteri e segreti delle antiche civilta, Newton & Compton, Roma, p. 241, 2003.

Той установил, че подът и стените на

"Камерата

на фараона"

не се опират върху основа от твърда скала, а се подпират с поставки, високи 13 см и разположени от външните страни на околните стени и пода. Тази камера е проектирана да вибрира дори и на слабите сеизмични вълни и посредством принципите на резонанса, пиезоелектричеството и трансдукцията да акумулира редуцираната сеизмична енергия в електромагнитна.

Маниакалното

"подмладяване"

Възрастта на Голямата пирамида е може би най-ревниво отбраняваната догма, сътворена от академичните египтолози. Дължи се на маниакалното им убеждение, че по-ранното датиране на Голямата пирамида (не с десетилетия, а с хилядолетия) ще срине наложените "научни" фундаменти. Официалната позиция, защитавана от египтолозите Марк Ленър и д-р Захи Хауас, е, че Голямата пирамида е построена окончателно
през 2580 г. пр. Хр., като строителството й е започнало през 2600 г. пр. Хр., т.е. от началото на строежа възрастта й е 4600 години (отчитана от 2000 г.).

Какво съобщи наскоро губернаторът на провинция Гиза Сеид Абдел Азис четете в печатното издание на "168 часа".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker