Швейцарска елитна ескадрила направи демонстрация на грешното място

Pan.bg 10 юли 2019 | 16:53 views (642) commentaries(1)
img www.letene.com

Известната швейцарска елитна ескадрила за висш пилотаж и аеробатика “Patrouille Suisse” погрешка направи зрелищна демонстрация на място, отдалечено на около 6 километра от планираното.

Елитните пилоти на Швейцария е трябвало да прелетят и да изпълнят своите аеробатични фигури над градчето Лангенбрук, в което се провеждали тържества във връзка със 100-годишнината от смъртта на легендарния швейцарски авиатор Оскар Биндер – първият пилот, прелетял със самолет Алпите през 1913 г.

Поради грешка при визуалното ориентиране обаче, лидерът на формацията повел колегите си към отстоящото на около 6 километра западно селце Мюмлисвил, където се провеждал фестивал на йодлерите (типични народни напеви, характерни за алпийските области). Там ескадрилата изпълнила и цялата си аеробатична програма, без да разбере че е над грешното място.

Швейцарското министерство на отбраната се е извинило за грешката, обяснявайки я с това че самолетите Northrop F-5E Tiger II, с които лети елитната ескадрила, всъщност не са боеспособни машини и не са оборудвани нито с GPS, нито със стандартното за тези изтребители навигационно оборудване.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  К во е туй? 10 юли 2019, 17:02
   
  6
   
  0

  всъщност не са боеспособни машини и не са оборудвани нито с GPS, нито със стандартното за тези изтребители навигационно оборудване. Е КАК ТОГАВА СЕ ОРИЕНТИРАТ? ПО ПЛАНИНСКИТЕ ВЪРХОВЕ ЛИ? ИЛИ ГИ ВОДЯТ ПО ТРАСЕ ОТ РЛС?

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker