Разработен от Китай фотоапарат за триизмерни изображения е готов за пазара

Pan.bg 25 май 2019 | 00:35 views (367) commentaries(0)
img 24chasa.bg
Учени от Института за оптика,фина механика и физика на Чанчун към Китайската академия на науките разработиха фотоапарат за заснемане на триизмерни снимки за географското картографиране. Ръководителят на проекта Дин Ялин каза, че резолюцията на му може да достигне 0,08 м при заснемане на снимки от височина 2000 м, което е почти два пъти повече от най-модерните чужди продукти от същия вид, предава "Радио Китай".

Фотоапаратът има широко приложение в географското картографиране, общите изследвания в земеделието и горското стопанство, проучването на природните ресурси и картографирането на острови, каза Дин Ялин.

Екипът учени е направил редица научни открития в разработването на оптични лещи, сред които дизайна на асферична повърхност и високо прецизна технология за настройка на гъвкави лещи. Те разработиха и софтуерна система за автоматична обработка на данните ,заснети от фотоапарата.

Дин Янлин каза, че фотоапаратът е тестван в редица геодезически и картографски проекти при различни географски условия. В момента екипът работи върху комерсиализацията на новото устройство.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker