Депутатите избраха Цацаров за председател на КПКОНПИ

Pan.bg 11 дек 2019 | 12:44 views (130) commentaries(0)
img
frognews.bg


Депутатите избраха Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия. Гласуваха 198 народни представители, "за" бяха 165, "против" – 30, въздържаха се трима.

Преди това парламентът гласува и кандидатурата на Симеон Найденов от ПП Воля. За него гласуваха 12 депутати, против бяха 42, 136 се въздържаха.

Главният прокурор още днес ще подаде оставка пред ВСС и няма да изчака изтичането на мандата му на 10 януари, съобщи в парламента Сотир Цацаров. Главният прокурор още днес ще подаде оставка пред ВСС и няма да изчака изтичането на мандата му на 10 януари, съобщи в парламента Сотир Цацаров,

Припомняме, че в концепцията за бъдещето на Комисията Цацаров е заложил редица промени. Някои от тях са създаване на Консултативен съвет към КПКОНПИ с участието на утвърдени юристи и въвеждането на постоянен медиен мониторинг по отношение на публикациите, съдържащи данни за корупция.

Предвиждат се още структурни промени в състава на Дирекция „Превенция на корупцията“, както и продължаването на сътрудничеството на комисията с други държавни институции, висши учебни заведения и неправителствени организации. Цацаров обещава и разработването на правила за регистриране и проверка на сигнали, включващи мерки за защита на подателите, както и уведомяването им за предприетите действия по тях.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker