Вижте заплатата на един евродепутат:

Pan.bg 26 май 2019 | 20:25 views (371) commentaries(1)
img fakti.bg


Основното месечно възнаграждение е 8757 EUR

Основната заплата на евродепутата е 8757.70 EUR на месец. За всяко свое присъствие в пленарна зала и в комисия на ден той получава още по 320 EUR. Бюджетът за офис разходи на месец е 4513 EUR. Тук влизат сметките за телефон, наемът на офис и покупката и поддръжката на компютърна техника.

Също така не е за пренебрегване и фактът, че касата на Европейския парламент (ЕП) покрива и 2/3 от медицинските разходи на всеки депутат. Също така на всеки член на парламента му се полага и допънителна пенсия в размер на 3.5% от годишната заплата. Така към днешна дата всеки депутат ще получава месечно към основната си пенсия още 1500 EUR.

Събирайки основната заплата и всички останали допълнителни суми, то на месец евродепутат спокойно може да печели чисто над 10 000 EUR плюс още 30 000 EUR на месец за офис и възнаграждение на сътрудници.

Що се отнася до последните разходи (бел. ред. тези за офиси и сътрудници) то във Франция тече разследване сред евродепутати за злоупотреба с тези пари. Обвинението е, че те използват средствата, за да финансират партиите си.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  социопат 28 май 2019, 13:16
   
  0
   
  0

  Какво да я гледаме? Европейска заплата,а не българска. Заплата за реален,човешки живот,а не за българско оцеляване. На запад взимат заплати,а в България взимаме подаяния. Затова България няма да се оправи скоро. Ще се стопим и ще изчезнем. А територията ни ще си я поделят съседите ни или ще я населят с бежанци и ще я засипят със сметища..

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker