Нинова дава по 6400 за второ и трето дете

Pan.bg 18 май 2019 | 20:48 views (402) commentaries(1)
img
blitz.bg


Тя отбеляза, че в повечето европейски държави има диференцирана ставка на ДДС

“Много от вас ни помогнаха да подготвим заедно мерките за младежка политика. Благодаря ви. Заедно можем и да ги изпълним. Има възможност младите хора да се развиват в България. Знам какво очаквате от нас и как да го направим.” Така се обърна лидерът на БСП Корнелия Нинова към младите хора в Хасково, където беше заедно с кандидатите за евродепутати от “БСП за България” Елена Йончева, Цветелина Пенкова и Емил Георгиев.

Тя каза още, че каквото и да се направи , ако не се реши демографският проблем, след това няма да има за кого да се прави. “6400 лева еднократна помощ при раждане на второ и трето дете от работещи родители, които са се осигурявали, е възможна помощ от държавата. Тя ще й струва 30 млн. годишно - нищожна сума на фона на безкрайните кражби и на вятъра изхарчени пари от бюджета. Втората възможна мярка е построяване на детски градини. Унижението- да се редите на опашки, да пазите места по списъци и накрая да изпаднете от класацията- ще бъде спряно”, коментира Нинова.

Тя отбеляза, че в повечето европейски държави има диференцирана ставка на ДДС. “Три пъти настояваме, внасяме законопроект за намаляване на ДДС върху детските храни. Управляващите го отхвърлят. Знаем, че ви е трудно със закупуването на жилища. В редица европейски държави се прилага облекчено кредитиране на млади семейства за закупуване на първо жилище. Ще го направим и тук. Втора година се борим и в България за европейската практика ” културен чек”- на всеки българин до 18 г. държавата да осигурява чек за книги, концерти, изложби. Би струвало 60 млн. лв., но дава на младите българи знание, духовност, уважение към българската наука и култура.”- изтъкна председателят на БСП.

Тя припомни, че друга важна тема е- чистата, зелена, екологична среда. “Почти във всички големи градове увеличиха цените на билетите за градския транспорт, но продължаваме да дишаме най-мръсния въздух в Европа. Веднага някой ще каже- откъде пари? Пари има, но от една страна се преразпределят погрешно, от друга- сивата икономика и корупцията на властта ги поглъщат. Спирането на течовете, преместване на акцента към младите и държавна политика по демографията, с конкретни
действия, е решението на въпроса”, каза пред младите хора от Хасково Корнелия Нинова.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  социопат 19 май 2019, 15:51
   
  0
   
  0

  "Знам какво очаквате от нас и как да го направим.” КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ВАС,ГОСПОЖО? ТА ВИЕ И НА РАБОТА НЕ ХОДИТЕ. АКО НЕ БЯХТЕ МИЛИОНЕРИ,КАК ЩЯХТЕ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТЕ? АКО РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ БЪЛГАРИ НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА,КАТО ВАС,ЩЕ УМИРАТ ОТ ГЛАД......

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker