Основната заплата за новата длъжност "главен разследваш полицай" ще е между 1266 и 1289 лв.

Pan.bg 23 юни 2018 | 16:11 views (2034) commentaries(1)
img
dnevnik.bg


Главните разследващи полицаи към ГДБОП в София ще вземат основна заплата в размер на 1 289 лв., а тези в провинцията - 1 266 лв. Това се разбира от проектонаредба за размера на основните месечни възнаграждения на полицаите, качена за обществено обсъждане на сайта за консултации strategy.bg.

Измененията в наредбата се аргументират с необходимостта от привеждането ѝ в съответствие с промяната в класификатора на длъжностите в МВР, който бе утвърден от вътрешния министър в началото на миналата година. Със заповед на министъра от 21 май 2018 г. обаче класификаторът бе допълнен като се създадоха две нови длъжности - "Главен разследващ полицай (в териториално звено на главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) с район на действие на територията на гр.София)" и "Главен разследващ полицай (в териториално звено на ГДБОП с район на действие извън територията на гр. София)". По тази причина в наредбата трябва да се запише тяхното основно възнаграждение.

В края на миналата година стана известно, че през 2018 г. бюджетът на МВР ще е увеличен с 55 млн. лв. Вътрешният министър Валентин Радев поиска парите да бъдат разпределени по заслуги и в проектонаредба се видя заложено от ведомството увеличение на заплатите на полицаите с най-малки възнаграждения и работещите на терен като такова не беше предвидено за шефовете в системата. Полицейските синдикати възразиха като поискаха парите да бъдат разпределени по равно. Ръководството на министерството обаче не се съгласи с тях. В началото на европредседателството на България, премиерът Бойко Борисов организира среща с ръководството на МВР и синдикатите заради неспиращите им протести, въпреки увеличението с 55 млн. лв., което те нарекоха подигравка. Премиерът им обеща още 100 млн. лв. и протестите спряха - засега. Тези пари бяха разпределени по равно между всички полицаи. Как Борисов обещава и харчи пари, които не са заложени в държавния бюджет, четете тук.

Миналата година бе и първата от поне 10 години, в която служителите на МВР получиха коледни бонуси.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Х.Б. 23 юни 2018, 16:47
   
  10
   
  0

  Писна ми хора , които нямат представа как трябва да работи МВР , как и кой да върши работата да се изхождат ! Тия ИДИОТИ не разбраха ,че за да се подобрят нещата трябва да се обърне внимание НАЙ-ВЕЧЕ на унифоменият състав по улиците! Условия на труд плюс оборудване и заплащане ! И не на последно място , при всякакви казуси държавната машина да стои зад гърба им ! Да им се предоставя правна защита а не да ходят сами да си наемат адвокати ! А не както е до сега разбрали недоразбрали да бързат да изхлузят колегата. Пример колегите от Павликени !!! И да питам …..кой ще излезе да им се извини за всичката помия ,която изляха върху тях? Господари на ефира ,медии , знайни и незнайни личности и всякакви профани !!! Защото след направената проверка и досъдебно производство всички до един са възстановени на работа ! Защото един път в месеца ходят на 40км. за да си вземат горивото което има се отпуска за служебните бараки. И момчетата го взимат на веднъж за да не се разхождат! Ще ви дам личен пример. Преди 7 години имах онко заболяване . Лекувах се 8 месеца (3 курса химии ) и от тогава до сега съм в ремисия. Колко мислите ,че струвам за държавата? 100 лева! Застраховка! Чудя се така ли ще си изтлее българинът ? До кога ще се търпи това ? Така съсипаха армията и всичко друго. Вашата мила мама да е*а !

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker