Валентин Радев се моли да му се размине уволнението заради избягалия затворник

Pan.bg 22 юни 2018 | 17:36 views (372) commentaries(1)
img
frognews.bg


Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не изключи вариант да подаде оставка, ако премиeрът му я поиска заради избягалия затворник. Надява се обаче да му се размине.

Според вътрешния министър вероятно има пропуски при промяната на мерките на затворника.

"Едната от тях е от строг на общ режим, след това от закрит в открит тип през предишните години. За жалост това е пропуск, ето, признавам една слабост, която сме установили още с Пелов, и работим по въпроса. Направен е анализ защо нашият служител обикновено или ако присъства, няма право на глас, така е по инструкцията, но присъствието и информацията, която добива МВР, трябва да бъде акуратна, точна и нашият човек винаги да присъства, когато се вземат такива мерки за района, или дали е на свободен режим или не. Това е слабост, която тука я има също при този случай, освен човека, който е трябвало да го следи, пък не го е следял", заяви Радев.

"Бяха облетени с вертолет районите, на които подозирахме, че се намира избягалото лице. Извършена е проверка на адресите на близките хора на затворника, но на тях няма никаква следа от него. Органите на реда са посетили фирмата, където той е работил, а в района са организирани контролни пунктови, на които се извършват проверки. Проверява се железопътният и автобусният транспорт, събрани са и свидетелски показания", обясни Радев какво е свършило до момента ръководеното от него ведомство.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  гражданин 22 юни 2018, 20:01
   
  0
   
  3

  Ква милост кви пет ЛЕВА .Преди да да поиска милост от премиера има достатъчно време да преосмисли Констатацията на г-н Минчо Спасов за теча на инвормация И ИЗВЪРШИ ПРЕГЛЕД НА КАДРОВАТА ПОЛИТИКА осъществявана от Човешки ресурси .Не е тайна че голяма част от тяпх принадлежат към опозицията и поддържат нерегламентирани контакти .

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker