Live surgery директно от операционната на ВМА

Pan.bg 22 апр 2019 | 04:04 views (264) commentaries(1)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Специалисти от над 10 държави участваха в юбилейния 10-и симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”, организиран от ВМА, Катедрата по урология и нефрология на ВМА и Българско дружество по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия с подкрепата на Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология, Международния алианс по уролитиаза, South-Eastern European Group for Urolithiasis Research.
Богатата двудневна научна програма включваше и Live surgery-сесии от операционната на ВМА с демонстрация в реално време на съвременни минимално инвазивни ендоурологични операции.
Научният комитет се състои от 28 членове от 11 страни. Много широки са границите на този симпозиум – имаме представители на Китай, Германия, Великобритания, Испания, Италия, Австрия, Гърция, Турция, Северна Македония, Сърбия, заяви при откриването професор Илия Салтиров, председател на Организационния комитет.
Радващо е, че в залата присъстват толкова много специалисти – не само от България, но и от чужбина. Това означава, че гледаме в една посока и чертаем общи хоризонти – от една страна, стои осъзнатата необходимост за отговорността, която носим пред нашите пациенти, че трябва да им предоставяме най-доброто, което заслужават, коментира и заместник-началникът на ВМА полковник доцент Владимир Василев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  нали 18 май 2019, 08:30
   
  0
   
  0

  Щото Илия е един от кукловодите

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker