Иван Гешев лично е определил втори следовател по случая ”Иванчева”

Pan.bg 14 апр 2019 | 20:01 views (362) commentaries(0)
img
frognews.bg


Зам.-главният прокурор Иван Гешев лично е определил втория следовател - Мариана Иванова, който да работи след арестуването на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Това е станало в противоречие на принципа за случайн разпределение, разкри адвокатът на Дюлгеров Мариана Тодорова. Тя е категорична, че подзащитният й е бил провокиран от строителния предприемач Александър Ваклин да участва в предварително замислен сценарий на КПКОНПИ. Крайната цел на този заговор е била да се злепостави кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.

Сумата от 14000 лв., открити в джоба на Ваклин са били хонорар, който Ваклин дължал на Петко Дюлгеров във връзка с други техни взаимоотношения, твърди защитата.

"Те не са част от сумата 70 000 евро, сумата, за която се твърди, че е искана като подкуп.

Мариана Тодорова обясни още, че е имало преднамерена провокация към клиента й. Тя обясни за едно СРС на Ваклин, в което той казва: "дали ще дам пари на нея или на банката, е все в гъз".

Според Мариана Тодорова Дюлгеров е поел ангажимент да помогне на Ваклин да се придвижат по-бързо документите му в "Младост" във връзка със строителните намерения.

Защитникът обясни, че постановлението за образуване на досъдебно производство е образувано на 11 януари 2018 г. по сигнал, в който не фигурира по никакъв начин Александър Ваклин. Затова и Мариана Тодорова задава въпрос: Откъде се появи Ваклин? И отговаря, че на 22 януари 2018 г. с постановление на специализираната прокуратура се възлага на ДАНС "да търсят лица", които могат да помогнат във връзка с образуването на досъдебно производство.

Така на практика остана да виси въпросът, как парите са се озовали в колата на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Факт е, че след ареста те бил изведени от автомобила и заведени в спортната палата, без да наблюдават ., какво се случва в него.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker