"Барометър" за евровота - ГЕРБ бие БСП! Ангел Джамбазки с рекордна подкрепа от 25%

Pan.bg 08 апр 2019 | 10:39 views (332) commentaries(1)
img
pik.bg

Поредно социологическо проучване дава убедителна преднина на ГЕРБ за евровота в сравнение с БСП. Това показват и данните на "Барометър" направени в периода 30 мар-5 април. Според тях партията на Борисов води с 22,20 процента на БСП, които остават с 21 процента одобрение.

25% от българите избират Ангел Джамбазки за евродепутат. В края на мандата на сегашния европарламент потърсихме оценката на нашите респонденти за работата на настоящите български евродепутати. На база резултатите може да се каже, че дейността едва на няколко от тях печели одобрението на обществеността, като по-голямата част от евродепутатите ни са останали незабелязани и дори непознати за българската публика.

Като най-активен и допринесъл най-много с дейността си анкетираните посочват на първо място Ангел Джамбазки с 21,7%. По този начин оценяват ефективната му позиция и своевременна реакция по темите, които пряко са засягали страната ни през изминалия 5-годишен период. След него, с 9,3% е Сергей Станишев, който събира одобрението на традиционните избиратели на БСП и на публиката с убеждения в лявото политическо пространство.

Доста по-назад, с 3,9%, но все пак разпознат с дейността си е евродепутатът Андрей Ковачев, следван от Георги Пирински, Петър Курумбашев и Филиз Хюсменова съответно с 2,7%, 2% и 1,4%.

Според 2% от анкетираните няма евродепутат, който да е допринесъл за българските интереси, а 51,9% отговарят, че не могат да преценят.

Изследването е проведено след гласуването на пакета „Мобилност“, като може да се отчете, че то е допринесло към ниската оценка за работата на тримата евродепутати, които по една или друга причина не защитиха интересите на българските превозвачи в Европа.

На въпрос кои от досегашните български евродепутати бихте преизбрали за още един мандат, оценката на анкетираните за работата на досегашните евродепутати оказва влияние и на отговора им дали и кой, според тях, заслужава да бъде преизбран за

втори мандат, като класацията е горе-долу същата.

Ангел Джамбазки събира 24,6% от положителните отговори, Сергей Станишев биха преизбрали 12,2%. На Андрей Ковачев биха се доверили отново 5,3% от респондентите. 3,8% от анкетираните не биха преизбрали никой от сегашните евродепутати, а

46,2% не могат да преценят.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  пан 08 апр 2019, 11:26
   
  3
   
  1

  Гербаджийски подлоги.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker