Съдят катаджии, взели подкуп от 10 лева

Pan.bg 14 фев 2018 | 20:00 views (488) commentaries(0)
img fakti.bg


Когато приканиш шофьора да измисли нещо „за поздрав“...

Окръжната прокуратура в Благоевград предаде на съд обвиняемите полицаи С. П. и Георги Г. за извършено от тях престъпление по служба. С. П. заема длъжността младши автоконтрольор, а Г. Г. е полицай към ОД на МВР – Благоевград.

На 28 септември 2016 година двамата били включени в смесен автопатрул на ул. „14-ти полк“ и ул. „Симеон Радев“ в гр. Благоевград.

По време на смяната си те спрели за проверка Р. Ч., управлявал лек автомобил Audi A4. Г. Г. попитал шофьора дали знае какъв е поводът за спирането, на което той отговорил, че се е досетил за невключените къси светлини на колата. Служителите на реда извършили проверка на документите и справка за нарушения в системата на КАТ относно Р. Ч., разпитали го за работата му и доходите. След това Г. Г. дискретно приканил шофьора да измисли нещо „за поздрав“, което той възприел като искане на подкуп, за да не му съставят акт за това, че извършил нарушение.

Р. Ч. отишъл до колата си, извадил от портфейла банкнота от десет лева, заснел я с камерата на мобилния си телефон, като междувременно незабелязано се обадил на приятел, на когото споделил за случилото се. Той се върнал до служебния автомобил на автопатрула и дал парите на единия от тях, след което отпътувал към дома си. По-късно Р. Ч. подал сигнал в полицията за поискания и получен подкуп.

Веднага след това били изпратени полицейски служители, които да установят местонахождението на автопатрула, и дежурна оперативно-следствена група. В резултат на извършения обиск била намерена банкнота с номинал от 10 лева и сериен номер, посочен от Р. Ч.

Предстои насрочване на делото от съда.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker