Симеон Сакскобургготски: Либералната идея се завръща, Европа няма план "Б" извън ЕС

Pan.bg 13 дек 2019 | 16:46 views (324) commentaries(3)
img
dnes.dir.bg


Брюксел ни докара много положителни моменти, но понякога имаме чувството, че той ни налага нещо, заяви той

Радва ме да виждам как се завръща либералната идея. Много хора си мислиха, че ако се радикализираш, ще правиш кариера. Либералната мисъл е много по-широка и предоставя повече възможности". Това заяви Н. В. Симеон Сакскобургготски по време на представянето на книгата "Изграждане на либерална Европа: проектът АЛДЕ", написана от британския политик сър Греъм Уотсън.

Книгата е преведена на български език 10 години след след излизането ѝ, а в нея авторът представя неговата гледна точка за развитието на либералното движение в европейската политика.

"Либералната мисъл не е само мисъл. Не е просто нещо, което НДСВ и ДПС прегърнаха. В миналото в България е имало и други либерални движения", отбеляза Симеон Сакскобургготски в своето обръщение към участниците във форума.

Според него либералната идея събира все повече последователи, защото предоставя "право и възможности за диалог", а тя може да се окаже преграда срещу "крайни движения, мотивирани от омраза".

"Брюксел ни докара много положителни моменти, но понякога имаме чувството, че той ни налага нещо. Ние сме Брюксел, ние сме блестящи европейци, които след толкова дълго отсъствие се завърнаха в голямото европейско семейство", категоричен бе той.

"Европа няма план "Б" - извън Европейския съюз", смята Сакскобургготски по повод на евроскептицизма. "Толкова хора се изявяват с катастрофични прогнози, че ще се разпадне всичко - нищо подобно", категоричен е бившият министър-председател. "Ако не беше ЕС, къде щяхме да бъдем сега, след икономическите кризи? Пак ли щяхме да започнем с войни? Няма план "Б". Ние сме на правия път, на правата посока", заяви още той в речта си.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Borei 13 дек 2019, 17:48
   
  8
   
  0

  "Европа няма план "Б" - извън Европейския съюз", "

  Глупости, имаме!!!

  Европа може и трябва да е икономически и културен съюз от НАЦИОНАЛНО АВТЕНТИЧНИ И НЕЗАВИСИМИ ЕДНА ОТ ДРУГА ИЛИ ОТ ОБЩНОСТТА СТРАНИ!!

  Това е много по-добрият вариант, от колкото да сме под диктата на някакви си чужденци и "фон Лайнери"!

  Ние си имаме национална гордост, дълга история и установени традиции. Защо трябва да приемаме някакви чужди идеологии и то насила?
  Джендъризма например няма нищо общо с нашата народопсихология, религия и разбиране за света, за семейството и половете! И защо "лайнерите" ще се опитват да ни налагат насила някакви си такива конвенции??? На какво право и основание? Подчинени ли сме им? И защо?
  И твърдо са решили даже, дори и да не я ратифицираме, щели да я преобразуват в "правни директиви" на ЕС и тогава било задължително да примем тази идиотщина, искаме или не???

  Ти да видиш? Като султана на Османската империя са: "Салагай чалмата на главата или главата на дръвника, ако не искаш чалма"???

  Е, благодаря! По-добре да се върне даже СИВ, отколкото този насилствен сатанизъм да ни прокарват!

  СИВ беше къде, къде по-нормален и свободен съюз от това днес! Не се опитваха да ни обединяват в една страна. И ако някоя страна имаше дългове, то другите не бяха задължени да я "спасяват" с техни средства, като централната банка (тогава даже нямаше такава за всички) "печати" пари и обезценява парите на всички други в съюза, които си работят добре и нямат дългове... Истински колхоз е сега, подобно на СССР!

  Имаме план "Б"!
  Тези които искат да си остане системата така, те нямат, понеже са на кранчето и "цоцат" пари, без да правят нищо! Не искат да ги махнат от там, понеже са некадърни! А такъв съюз не ни трябва! Още повече, че и насила искат да ни накарат да приемаме и "интегрираме" чалми от други континенти!

  Майната им! Да се давят те, сами!!! Без нас!

 2. #2
  THUNDER 14 дек 2019, 00:16
   
  2
   
  0

  Монка това което се задава няма нищо общо с либералните, манафски ценности.

  И ще ви отнесе като товарен влак, като Вермахта Франция. И ще ви се потърси сметка

 3. #3
  Borei 14 дек 2019, 01:36
   
  2
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  Ами като са дебили "либералите", така ще е!
  Кой ги кара да приемат всеки идиот тука в Европа?

  И тези се размножават като хлебарки и са мързеливи, неинтегрируеми, нахални и свирепи....
  Напълно е възможно всичкото това да ескалира в гражданска война в цяла Европа? Коренното бяло население, против нашествениците неевропейци!
  Ама до тогава глупачката Меркелица, която ги пусна, няма да е на власт и никой няма да й търси сметка... То в хаоса всеки ще се опитва да се спасява, кой както може.
  И останалите дебили, които сега пускат всеки, който иска да дойде в Европа, те трябва да бъдат убити от чернилките, а не мирното население.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker