Борисов: Вече няма хора за министри – за всеки може всичко да се изкара (Обзор)

Pan.bg 11 апр 2019 | 22:58 views (626) commentaries(3)
img “Пунта мара” стана положението, преведе премиерът от Брюксел
24chasa.bg
Иска политически дебат нужно ли е да има и данъчна, и пазарна оценка. Възложил е на финансовия министър да проучи австрийския и немския модел

Цветанов не осъзнавал в каква ситуация се е поставил, като си изкарал пропуск за парламента

Заради “Апартаментгейт”, който помете политици, магистрати, министри и зам.-министри, премиерът Бойко Борисов трудно може да намери хора, които да ги заменят.

“От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри в момента, в който вече се спра на него, на другия ден пристига и вика: “Абе, знаеш ли, че майка ми или баща ми, или

кака ми е

направила

една сделка.

Дали няма

да се разследва

по оня начин?

Абе, моля ти се, дай да не...” Аз от целия този спектър политици, които към момента виждам в България, а и тези, които дават заявка да стават такива, не знам за кого не може да се изкара каквото и да било”, обясни Бойко Борисов от Брюксел, където участва на срещата на лидерите на ЕС за Брекзит.

Всички тези хора имат майки, бащи, жени, деца, мъже. Това влияе на тези с по-лабилна психика, те не могат да издържат на напрежението, обясни още кадровите проблеми след доминото с апартаментите Борисов. Дори завършили на Запад хора и дошли да дадат, каквото могат, в политиката, не издържали.

КПКОНПИ и Сметната палата са независими, никой не се меси в работата им и техните проверки ще дадат отговорите, убеден е премиерът.

Успоредно с това обаче той е поискал от финансовия министър да анализира други модели за данъчни и пазарни оценки. “Виждате, че навсякъде в зависимост от това какво искаш да тълкуваш, може да намериш всякакво основание”, посочи Борисов. Затова е възложил на министър Владислав Горанов да проучи и австрийския, и немския модел.

“Кога е въведена тази така наречена данъчна оценка? И какво значи данъчна, какво значи пазарна? Пазарът е, когато ние с вас спорим, аз съм продавачът, вие сте купувач на този телефон. За вас той може да струва 5 хил. лв., за мен може да струва 50 лева. И виждате тука вече играта. Харесах си апартамента на картинка, харесах си на изкоп, харесах си го по интернет, отстъпеното право на строеж, инвестиране на зелено... И след това, като започнат да се сумират цените и парите, и
излизат съвсем различни сметки. И тука това би могло да бъде един действителен политически дебат

трябва ли да има

изобщо данъчни

оценки? Или ако

са на пазарни,

кой ще определя каква е пазарната цена”, мотивира премиерът нуждата да се обсъдят евентуални промени.

Иначе проверките в другите партии по скандалите с апартаментите той отказа да коментира.

Коментира обаче идеята, лансирана след свикания от президента Румен Радев КСНС на тема корупция. Основното искане на президента и на БСП бе нов закон, така че шефът на КПКОНПИ да се назначава от държавния глава, а не от управляващите. “Направете един експеримент -

дайте 3 часа

на българските

медии да го

видят този човек.

Ако удържи на

проверката,

съм готов

на разговор,

който и да е. Нека дадат предложения”, обяви премиерът.

От Брюксел Борисов категорично настоя заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов да се откаже от пропуска си за парламента, какъвто получи със статута на нещатен сътрудник преди ден. “Ще дам на Цветанов право да промени статута си веднага. Не може толкова тежко наказание да получи - да напусне парламента, да напусне шефското място на парламентарната група, шефскотото място на комисия по сигурност и заради този договор да се внесе съмнение, че това е едва ли не пунта мара, казано на преводен език. Това е просто несериозно. Той, понеже е убеден в своята невинност, още не може да схване всъщност в каква ситуация се е поставил. Да му се чуди човек”, коментира той. Веднага след това Цветанов обяви отказа си
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Geocom 11 апр 2019, 23:52
   
  10
   
  0

  за всеки може всичко да се изкара

  Ами като цялата ви партия е съставена от мошеници и далаверажии и всички са там с единствената цел да грабят и да крадат.

 2. #2
  субтитри 12 апр 2019, 08:12
   
  4
   
  0

  "че това е едва ли не пунта мара, казано на преводен език." Кой е преводния език? Или пунтата на Мара е : "Това е просто несериозно."?

 3. #3
  Bombe 12 апр 2019, 09:44
   
  6
   
  0

  То в България всичко е пунта Мара ,и в Европейския съюз сме пунта Мара ,ГЕРБ управляват пунта Мара ,патриотите ни са пунта Мара патриоти,социалистите ни пунта Мара социалисти,Абе всичко ,бизнеса е пунта Мара ,синдикатите ,здравеопазването ,образуванието ,всичко е пунта Мара . Държаха ни е пунта пунта Мара .

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker