Осман Октай: В Мюфтийството има много далавери и много за разследване

Pan.bg 10 мар 2019 | 13:31 views (788) commentaries(2)
img
frognews.bg


Опрощаването на дълговете на мюфтийството е политическа сделка за пореден път, изказа мнение пред БНР Осман Октай. Според него ДПС не случайно са мълчали през цялото време на дебата

„Гледаха им сеира. Това обслужва една група. Познавам ръководството на мюфтийството. Там има толкова много далавери, толкова много неща за разследване и ревизиране…“, каза Октай.

Стана традиция ДПС да координира, ръководи и контролира всяка конференция на мюсюлманите, защото използват представители на имамите, мюфтиите в цялата страна за политическа употреба, подчерта Осман Октай. Според него Главното мюфтийство и регионалните мюфтии през цялото време нарушават конституционни норми, присъствайки на политическите мероприятия на ДПС.

„Навсякъде, за да са независими религиозните общности от властта, която и да е тя, за да не се злоупотребява и употребява – те са разделени“, отбеляза Октай и добави:

„Когато държавата тръгва да финансира тези религиозни общности под предлог да няма заплаха за националната сигурност, при всички случаи ще се опита да има контрол върху тези общности. Едно е да предоставиш възможности на някоя религиозна общност да печели собствени средства, да ги освобождаваш от данъци със закон – при всички случаи е по-добър вариант от това“.

Темата за опрощаването на данъците на мюфтийството има изключително грозен аспект, смята той и обясни: „Първо - не съм достатъчно компетентен, но дали парламентът има законно основание да опрощава данъци. Второ - това опрощаване става в момент, когато върви скандалът в с. Марково, където дегизирани данъчни служители реагират по такъв дребнав начин - за събиране на дарения от 1,5 лв. за представление. Трето - доколкото знам, единствено държавният глава е овластен от закона да опрощава при определени условия дължими данъци“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Стойо 11 мар 2019, 22:12
   
  6
   
  0

  " ... единствено държавният глава е овластен от закона да опрощава при определени условия дължими данъци."

  Ясно и просто.
  Но според ББ, той може всичко, вкл. и да заповядва на Народното събрание.

 2. #2
  чух 12 мар 2019, 20:11
   
  6
   
  0

  Никой няма да ги пипне....ще се оправдаят с етническия мир....

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker