Психологът Р. Йорданов: Агресията от ревност няма нищо общо с любовта

Pan.bg 20 яну 2019 | 19:37 views (418) commentaries(0)
img
frognews.bg


Когато обичаме някого, искаме да му се случват само хубави неща. Когато човек ревнува, не значи че обича, а че има комплекси и страхове.

Това коментира в предаването „120 минути” криминалният психолог Росен Йорданов.

Йорданов коментира, че вероятно 80% от хората твърдят, че щом човек ревнува, това е доказателство за любов. „Проблемът е, че много хора смятат, че когато човек ревнува, значи обича. Между любовта и ревността обаче няма нищо общо – когато обичаме някого, искаме да му се случват само хубави неща. Когато обичаш някого би дал нещо от себе си, за да се чувства другия щастлив. Ревността е страхът да не загубиш нещо. Между любовта и ревността няма нищо общо.”

Начина, според който родителите успяват да интерпретират ревността за детето, определя до колко зряло този човек в бъдеще, ще се справя с тези емоции. Това се хора, на които не им е обяснено как да ревнуват, за да не нараняват другия.

По думите му мъжът, който убива от ревност, всъщност има комплекс за малоценност – страх, че няма да може да задържи обекта на своето желание при конкуренция с други.

Жените, които убиват, обикновено го правят планирано.

Особеностите на обществото ни са причината хората да не сигнализират за такива случаи. Много често едва след като се случи някакъв инцидент те се сещат, че някой се е държал агресивно и преди.

За по-малко от месец у нас бяха извършени няколко жестоки убийства с основен мотив ревност. Последното е на 25-годишната Калина, намушкана от 23-годишния ѝ годеник Васил Василев, припомня бТВ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker