Михаил Константинов и Кънчо Стойчев с горещ коментар по скандалите в държавата - за ЧЕЗ, изказването на Ердоган и взрива след руския патриарх!

Pan.bg 13 мар 2018 | 20:25 views (747) commentaries(0)
img
Скандалите с ЧЕЗ и изказването на руския патриарх Кирил, както и това на турския президент Ердоган за душевните граници на Турция, в които влиза и Кърджали, коментираха пред БНТ математикът Михаил Константинов и социологът Кънчо Стойчев.

Не е мястото на държавата да се бъркат в частни търговски сделки, човек трябва да е малоумен, за да вярва на това, което ни се разказва за ЧЕЗ. Разказва ни се малоумната история, че търгът е приключил, купувачът е избран, пък после ще се итърсят парите. Това е за малоумници, заяви Кънчо Стойчев.

ЧЕЗ е доста по различна от другите ЕРП, защото снабдява с ток София, смята математикът Михаил Константинов. Ако по някакви причини има проблеми с енергоснабдяването на София, става страшно, защото престават да действат всички важни учреждения на страната, включително военното министерство и разни бази около София, отсече Константинов. Около ЧЕЗ всичко не е ясно. Освен че не е в ред, не е и ясно, допълни той.

Изказването на турския президент Ердоган за душевните граници на страната, които включват и Кърджали, коментираха още гостите в студиото.

Не искам да съм лош пророк, но очаквам тежка серия от атентати в Турция. Кюрдите са 30 милиона, ако някой си мисли, че те нямат перспектива за държава, греши. Ако се случи кюрдска държава или територия, това ще е зле за турската политическа класа. Ердоган натиска нас, за да покаже, че го има, печели вътрешно политически дивиденти, смята Константинов.

Става дума за вербално потвърждаване на нееднократно изразявани позиции. Ние няма да реагираме кой знае колко остро, българската политика по отношение на Турция е разумна политика, посочи Кънчо Стойчев.

В Турция има избори догодина. Не бива да подценяваме бройката на турците с български произход, които гласуват, допълни той и заяви, че Ердоган изпраща политически послания.

Тук се получи още едно разцепление. Когато каже нещо руският патриарх, трябваше нашият патриарх да го скастри и да се приключи с въпроса, смята Константинов по скандала с патриарх Кирил, който нахока президента Румен Радев заради подценяването на Русия и изтъкването и на други националности за освобождението на България от турско робство.

pik.bg


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker