Warning: getimagesize(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Тръмп съкращава финансирането на НАТО в Източна Европа

Pan.bg 22 мар 2019 | 09:37 views (415) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://bgr.news-front.info, Петя Паликрушева

Военните проекти на НАТО в Източна Европа са заплашени от намаляване на финансирането им от страна на САЩ, съобщава Stars and Stripes.
Такова решение може да бъде прието от администрацията на президента на САЩ в името на отделянето на средства за изграждане на стената на границата с Мексико, пояснява изданието.
Както се подчертава, намаляването на бюджета на първо място ще навреди на плановете за сдържане «на руската аресия» в Европа.
Плановете за военно разширяване на НАТО в източния фланг могат да бъдат орязани, ако администрацията на Тръмп реши да пренасочи средства за финансиране на стената на границата с Мексико, съобщава Stars and Stripes.
В понеделник Пентагонът публикува списък на военните обекти на САЩ по целия свят на обща стойност $12,9 млрд, чието финансиране може да бъде съкратено с цел отделянето на $3,6 млрд за изграждането на стената.
Както отбелязва изданието, $600 млн от тези средства ще бъдат насочени към «сдържане на руската агресия в Европа».
Под заплаха от съкращаване попадат оръжейните складове, складовете за гориво и програмите за модернизация на жп пътищата.
Според екс-главата на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ генерал Бен Ходжес, съкращаването на финансирането на подобни проекти ще нанесе удар по усилията, подприети с цел противопоставянето на Русия.
Както отбелязва бившият военачалник, проектите, за които става дума, са «явна демонстрация на ангажиментите на САЩ по отношение на Европа и НАТО, които, за съжаление, в последните няколко години са поставени под въпрос».
Под заплаха от закриване пападат няколко проекта за изграждане на начални училища във военните бази в Германия, планът за разширяване на щаб-квартирата на Корпуса на морската пехота на САЩ в Щутгарт и тренировъчния център в Графенвьор — най-големият в Европа.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker