Долната камара на Франция ратифицира CETA

Pan.bg 23 юли 2019 | 20:12 views (154) commentaries(0)
img
news.bg


Долната камара на парламента на Франция ратифицира Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз след бурен дебат за влиянието му върху околната среда. Някои членове на управляващата партия се обявиха против сделката, информира АФП.

266 депутати одобриха споразумението при гласуването му в Националното събрание, докато 213 се обявиха против, включително леви и крайнодесните.

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (ВИТС, CETA) влезе в сила временно на 21 септември 2017 г., но трябва да бъде одобрено от всички страни членки на Общността.

Сега законодателството във Франция ще влезе в Сената, където трябва да бъде одобрено преди да се превърне в закон след подпис от страна на президента Еманюел Макрон.

Търговското споразумение премахва митата върху почти всички стоки и услуги между Канада и ЕС. Според Брюксел то ще допринесе за увеличаване на износа за Канада с 15%.

Френското правителство отхвърля опасенията за влиянието на сделката върху селскостопанския сектор и околната среда, като уверява, че споразумението включва предпазни мерки и Канада ще трябва да спазва стриктните правила на ЕС.

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и Европейския съюз e подписано на 30 октомври 2016 г. в Брюксел, Белгия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker