Сидеров призова македонците да спрат да използват българските владетели, като свои

Pan.bg 19 юни 2019 | 16:46 views (493) commentaries(1)
img
blitz.bg


Лидерът на АТАКА призова македонците да спрат да използват българските владетели и да ги представят за свои и да си създадат своя история

"Самият договор, който бе подписан, не беше направен добре. Тогава затворихме очи в името на дипломацията и отношенията. В крйна сметка сме един народ в две държави. В крайна сметка македонците не разбраха това и започнаха грозни подмятания, които налагат този анекс. Аз съм го написал още миналата година. Оказва се, че Скопие продължават да провокират, за да видят до къде ще търпим." Това каза лиедрът на ПП АТАКА пред Нова телевизия за допълнителния анекс към договор за добросъседство със Северна Македония.

"Македония зависи от нашето мнение. Чета някакви възмущения във властта, но къде бяха когато показах анекса? Самият договор позволява той да бъде допълван, изменян и дори прекратяван. Тоест, ние имаме пълното юридическо право да го поискаме. Можем да подпишем договора, но ако има неразбирателство, винаги може да се предложи и един анекс. Не може да се спекулира с исторически събития и личности", обясни още Сидеров.

Сидеров призова македонците да спрат да използват българските владетели и да ги представят за свои и да си създадат своя история.

"Нека управляващите кажат дали националното достойнство трябва да се защити или да оставят темата на ниво "студиа". Ако това се приеме, имаме резултат. В момента Америка разиграва един фронт срещу Русия на наша територия. Затова използват държави като нас. В тяхното виждане ние сме пешките, които трябва да разкарат от дъската. Северна Македония е част от тези ходове", допълни Сидеров.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Денонсиране на договора! 19 юни 2019, 20:35
   
  3
   
  0

  А в преамбюла на антибългарския договор за „приятелство” с Македония дословно разделяте българския народ в България и Македония на " народите им": "Имайки предвид общата им история, която свързва двете държави и народите им," ...

  След това с чл. 8 от договора за „приятелство” постановявате създаването на комисия, която да тълкува вече еднозначно състоялата се българска история.

  С чл. 14 пък зачерквате българския език в Македония и го кръщавате „македонски език”…

  След като начело с премиера Борисов и вицепремиера Каракачанов, заедно с външната на България министърка Захариева, потъпкахте българската кауза, така както само евреинът министър-председател на Великобритания през 1878 г. Дизраели го е сторил на Берлинския конгрес, а АНТИБЪЛГАРСКОТО Народно събрание единодушно ратифицира вашето предателство, сега ревете. Смешен плач, Сидеров!

  ЕДИНСТВЕНО ДЕНОНСИРАНЕ НА АНТИБЪЛГАРСКИЯ ДОГОВОР И СПИРАНЕ НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ПО ПЪТЯ Й КЪМ ЕС, МОЖЕ ДА Я ПРИНУДИ ДА ПОДПИШЕ ДОГОВОР, С КОЙТО ДА ПРИЗНАЕ, ЧЕ МАКЕДОНСКИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ, ЧЕ МАКЕДОНСКИЯТ НАРОД В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ Е МАКЕДОНИЗИРАНИЯТ (неалбански) БЪЛГАРСКИ НАРОД И ЧЕ ДО КРАЯ НА ВСВ НЯМА НИКАКВА МАКЕДОНСКА ИСТОРИЯ, ОСВЕН ПРИСВОЕНАТА ОТ ГЪРЦИЯ ИСТОРИЯ НА ДРЕВНА МАКЕДОНИЯ, С АСИМИЛИРАНИЯ Й ОТ ГЪРЦИТЕ НАРОД.

  ВИЕ СЕ ПОДИГРАХТЕ С КОСТИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЕРОИ ЗАГИНАЛИ ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ – БЪЛГАРСКИЯТ ИДЕАЛ!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker