Димитър Иванов за инфарктния пленум на БСП и евролистата

Pan.bg 14 апр 2019 | 16:29 views (426) commentaries(0)
img
pik.bg


Пред ПИК TV Димитър Иванов коментира положително участието на Иво Христов в листата на БСП за евроизборите.

"Решението на БСП е да хора от гражданската квота и според мен това е правилно. Може би имат общи тези по "Визия за България" с Иво Христов и затова са го издигнали. Той е силен международник с добра репутация, завършил е в Брюксел", заяви Иванов.

За КСНС при президента, Димитър Иванов заяви, че въпросния КСНС не е бил добре подготвен и президента е трябвало да излезе с ясен проект за декларация. „Той излезе с отворени опции, като нямаше никакъв резултат“.

За разкритието на ПИК за събирането на паравоенните в хотел „Здравец“ в Тетевен, Димитър Иванов заяви, че познава Стоимен Стоименов, като го определи като мек човек. „Паравоенни не е правилно назнаванието, това означава банди“.

За подпидването на БСП с КООСО, Иванов заяви, че това организации на гилдиите, разузнавачи, военни и др. „Към никаква власт не могат да вървят. Те могат да подкрепят една или друга партийна платформа, за подобряване на тяхното социално състояние. Те могат да искат всичко. Нашата парламентарна демокрация е устроена на базата на парламентарни групи и избори“.

За изпадането на Станишев от листата на БСП, Димитър Иванов заяви, че това ще се отрази добре за резултата на БСП, защото имала нужда от твърди позиции. Според Иванов, ако имало малка надежда Станишев да се коригира, то можело нещата да са по друг начин, защото е произведение на БСП, но през последните години лидерът на ПЕС бил сменил линията.

На въпрос, че Станишев не може да участва в листата на евролистата, а Деница Златева , която е втора е изработила самата конвенция, Иванов заяви, че Златева се е осъзнала.

„Аз съм един от малкото, които бяха против заговора да сменят Мишо Миков с Корнелия Нинова и сега тези заговорници са против Корнелия Нинова. Аз и на Корнелия съм го казвал това. Все пак Корнелия Нинова следва някаква червена нишка, а Станишев не следва нищо“, заяви Иванов.

За 30-те милиона предлагани от Нинова към Михаил Миков да се откаже от поста, Иванов заяви, че всеки може да обещае нещо и било абсурдно. „Такива версии са смехотворни и не може да им се обръща внимание“, допълни проф. Иванов.

По думите му
всеки един от участниците в тази интрига е излъгал и такова нещо нямало.

Иванов допълни, че това не било листа на Корнелия Нинова, но ако тя бъде бламирана, то ще има нов пленум.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker