Путин счита резултата от разследването на Мълър в САЩ за предсказуем

Pan.bg 09 апр 2019 | 18:42 views (334) commentaries(0)
img
news.bg


Руският президент Владимир Путин вярва, че резултат от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър в САЩ е предсказуем, съобщава ТАСС.

"Изначално казахме, че тази прочута комисия на Мълър няма да намери нищо, защото никой не знае това по-добре от нас. Русия не се е месила в никакви избори в Съединените щати, това е първото. И второ, между Тръмп и Русия няма никакъв сговор, какъвто Мълър търси", коментира той.

Путин обяснява , че не се е познавал с Тръмп. "Това е пълна глупост, предназначена изключително за аудиторията в САЩ и използвана във вътрешната политическа борба в самите САЩ".

"Следователно фактът, че тя (комисията) ще приключи като "планина, родила мишка", както е изразът, ни беше ясно предварително. През цялото време ви казвах това", добави той.

Според него, въпреки това, вътрешнополитическата ситуация в САЩ не е станала по-лесна, защото става въпрос за определен елемент от криза в самата американска политическа система.

Путин счита, че Русия и Съединените щати имат добри възможности за сътрудничество, но едва след като се намери решение на вътрешнополитическите проблеми във Вашингтон.

"Надяваме се, че когато тази ситуация се нормализира, ние ще отворим перспективи за сътрудничество по всички въпроси, които споменах - тероризъм, епидемии, екология, въпроси на разоръжаването ... Мисля, че всички сме заинтересовани. Веднага след като условията в Щатите се развият, ще работим".

Според него, началото на такова сътрудничество зависи по-вероятно от американската страна. "Независимо дали искаме или не, не зависи от нас. Ние уважаваме избора на американския народ, който и да е президент (на САЩ след изборите през 2020 г.), ние сме готови да работим с тях".

Путин отказва да коментира, дали иска преизбиране на Доналд Тръмп през следващата година, като се позовава на дълъг списък от разногласия с администрацията на Тръмп, съобщава "Ройтерс".

В Санкт Петербург, той заяви, че въпросът за евентуалното преизбиране на Тръмп е въпрос за американския народ.

През юли миналата година Путин заяви, че е иска Тръмп да спечели президентските избори в САЩ за 2016 г., защото е говорил за желанието си да поправи отношенията между САЩ и Русия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker