Конгресът на САЩ поиска публично разгласяване на доклада на Мълър за Русия

Pan.bg 14 мар 2019 | 18:55 views (447) commentaries(0)
img
news.bg


Камарата на представителите на САЩ прокара резолюция, с която призовава правосъдното министерство публично да огласи доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва потенциална руска намеса на президентските избори през 2016 г., информира The Hill.

420-0 конгресмени гласуваха в подкрепа на резолюцията, която не е правно обвързваща. Правосъдното министерство се призовава да публикува целия доклад пред Конгреса и обществеността. Мярката е въведена от председателя на Комисията по правни въпроси Джералд Надлър.

Ако правосъдното министерство откаже да разкрие доклада пред американското общество, демократите в Камарата на представителите могат да предприемат действия за принуждаване на ведомството.

По-рано долната камара на Конгреса призова главния прокурор Уилям Бар да публикува доклада с разкритията на Мълър. Отделно председателят на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф настоя Мълър да даде показания пред конгресмените, ако Бар реши да скрие част от доклада.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker