Лавров пред Euronews: Западът изпадна в ужас, когато узна тъмното минало на "Белите каски"

Pan.bg 16 окт 2018 | 21:27 views (3288) commentaries(0)
img
blitz.bg


Западните страни изпаднаха в ужас, когато узнаха миналото на сътрудниците на сирийската НПО "Бели каски", и сега се боят да ги приемат. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Euronews.

"Преди около три месеца западните колеги решиха, както заявиха те, да спасят отрядите на "Белите каски" в Южна Сирия... Йордания беше убедително помолена да приеме за 3-4 седмици около 400 представители на "Белите каски" заедно със семействата им. А след това, както беше обявено, те щяха да бъдат приети от британци, канадци, немци и като че ли от холандци. Изминаха вече 3 месеца, а те още са си там", напомни Лавров.

"По наши данни, западните страни, които обещаха на Йордания да приберат тези хора и да им дадат убежище, са се запознали с досиетата на т.нар. бели каски и са изпаднали в ужас. Те имат такова минало, което навежда на мисълта, че подобни хора с криминални досиета в европейските страни вече се боят да приемат", отбеляза Сергей Лавров.

"Белите каски" се прочуха с провокациите и инсценировките на химически атаки, с цел да бъдат обвинени правителствените войски на Сирия. Неотдавна Холандия спря финансирането на "Белите каски".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker