Холандия търси възможности за придобиване на повече изтребители F-35A!

Pan.bg 19 сеп 2018 | 17:36 views (329) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов
Scramble

Министърът на отбраната на Холандия Ank Bijleveld и държавния секретар по отбраната Barbara Visser търсят възможности за осигурят допълнителни средства над определения бюджет от 4.5 милиарда евро за придобиване на повече изтребители F-35A.

Кралските холандски ВВС (Koninklijke Luchtmacht - (Klu) отдавна искат да имат най-малко 67 „стелт“ изтребителя. С тях ще бъдат въоръжени четири ескадрили и седем ще се използват за обучение и усъвършенстване на холандските пилоти. По този начин ВВС ще могат да изпълнят поставените пред тях задачи.

Първите два от вече закупените 37 изтребителя ще бъдат доставени на холандска територия през 2019 г.

През следващите години предстоят големи разходи пред холандската отбрана. Освен придобиването на F-35, ще трябва да бъдат подменени фрегати, подводници и минотчистачи. По-старото въоръжение също трябва да бъде модернизирано, като бойните вертолети AH-64D Apache.

Холандският бюджет за отбрана е увеличен с 1.2 милиарда евро, което съставлява 1.3% от БВП . Холандското правителство трябва да инвестира много повече средства, за да се изпълнии зискването на НАТО да е минимум 2%.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker