Кабинетът предлага на Първанов да си награди заместника

Pan.bg 07 дек 2011 | 05:26 views (1508) commentaries(1)
img /livenews.bg/

Правителството ще предложи на президента Георги Първанов да удостои с орден „Стара планина” първа степен, с мечове, заместника си Ангел Марин.

Марин активно участва в обществено-политическия живот на страната и има голям принос за военно-патриотичното възпитание на младите хора и гражданите, се посочва в мотивите за награждаването му. След избирането му за вицепрезидент, Марин имал изключителен принос в работата с българите, живеещи извън пределите на страната.

Той е един от инициаторите и активен участник в определянето и прилагането на новите приоритети в политиката на държавата и обществото за приобщаване на сънародниците ни зад граница. Успешно работи за активизиране на връзките с представителите на българските общности от цял свят за съхраняване на българското етнокултурно наследство, за интегриране на българските духовни ценности в световната култура и за духовното единение на всички българи по света, посочват още от Министерски съвет.

Генерал Марин е роден на 8 януари 1942 г. в Батак. Завършва Висшето военно-артилерийско училище в Шумен и Военната артилерийска академия в Санкт Петербург. В Българската армия е офицер от 1965 г. до 1998 г., когато е зачислен в резерва. Със званието „генерал-майор” е удостоен през 1991 г. Избиран е за вицепрезидент на изборите през 2001 г. и 2006 г.

Като офицер ген. Марин има значителен принос за изграждането и развитието на Сухопътните войски в Българската армия. От присвояването на първо офицерско звание до преминаването в резерва служи на различни длъжности в Ракетни войски, като от 1990 г. до 1998 г. е командващ Ракетни войски и артилерия в Сухопътните войски.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  todorb2000 15 дек 2011, 01:57
   
  0
   
  0

  Не е коректно президентът да си награждава заместника. Нека следващия президент награди сегашния екип. Не е прилично да се награждава от движение, а след размисъл...
  А кой ще награди президента Първанов?Сигурно Цецка Цачева или Бойко Борисов??? Недоумявам!

  Тодор Бойчев

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker