Министър Аню Ангелов се срещна с генерал Джеймс Джоунс

Pan.bg 28 юли 2011 | 10:06 views (1217) commentaries(0)
img MO

Министърът на отбраната Аню Ангелов се срещна на 27 юли, с генерал Джеймс Джоунс, бивш съветник по национална сигурност на САЩ (2009 – 2010 г.) и бивш върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа (2003 – 2006 г.). Двамата разговаряха по редица актуални въпроси от дневния ред на НАТО, свързани със сигурността в Югоизточна Европа, бъдещето на ПРО на НАТО в Европа, енергийната сигурност и др.

Министър Ангелов и генерал Джоунс обсъдиха ситуацията в Афганистан и особеностите на предаването на отговорността за сигурността на страната от ISAF на афганистанските сили за сигурност. Акцент в разговорите бяха двустранните взаимоотношения между САЩ и България, сред които използването и развитието на съвместните съоръжения на българска територия.

Министър Ангелов изрази благодарност към генерал Джоунс за подкрепата му както за членството на страната ни в НАТО, така и за реформите във Въоръжените сили на България като цяло и го увери, че импулсът за трансформиране и развитие на Българската армия продължава и сега.

Във връзка с това министър Ангелов сподели какво е постигнато през последните две години, като се спря на провелия се преглед на структурата на въоръжените сили и приетата Бяла книга за отбрана. Като особен успех той изтъкна напълно интегрираното министерство на отбраната и добрата съвместна работа в екип на цивилни и военни.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker