Провал на МО в реализираните собствени приходи за полугодието

Pan.bg 24 юли 2011 | 00:20 views (1411) commentaries(0)
img livenews
В средата на полугодието министерството отчита реализирани собствени приходи в размер на близо 17,7 млн. лв., което представлява едва 27.29% от годишния план.
Пълният анализ тук:
http://www.mod.bg/bg/doc/programi/20110722_AnalyseBudgetMO1H.pdf

Значително намаляване на разходите за храна и електроенергия за първото полугодие на 2011 година, отчете Министерството на отбраната. По-малки са разходите спрямо първото полугодие на 2010 година за топлоенергия с 13.81%, за наеми с 28.07%, за охрана с 12.4%, за транспортни разходи с 38.60%, по международните договорености с 39.07%, за абонаментно поддържане на техниката с 13.85%, за телекомуникационни и пощенски разходи с 47.69% и стипендии с 19.17%.
Все още най-големи остават разходите на министерството за заплати и други възнаграждения, като техният дял от бюджета е 63.53%, а 15.75% от средствата отиват за осигуровки на служителите на министерството и военните. Най-малки като процент от бюджета на МО са разходите за храна – 0.68%, за медикаменти – 1.76% и капиталовите разходи – 1.91%.
В средата на полугодието министерството отчита реализирани собствени приходи в размер на близо 17,7 млн.лв., което представлява едва 27.29% от годишния план.
От представената информация по усвояване на средствата по текущата издръжка може да се направи извода, че по някои направления на разходите за децентрализирана издръжка са усвоени средства в по-голям размер от полагаемите се такива, като медикаменти, вода, горива и енергия, частично разходи за охрана, други финансови услуги.
Основен фактор в това отношение са изплащането на по-големи разходи през есенно-зимния сезон, както и изплащане на някои от тях от ВМА за сметка на постъпили средства от НЗОК.
Като цяло изпълнението на бюджета на Министерството на отбраната за първото полугодие на 2011 г. е 47.26 % и е в рамките на полагаемите се средства за усвояване за периода. Неусвоените средства в размер на 2.74 % спрямо полагаемите се разходи са вследствие забавяне на процедури по договори за доставки по ЕФП за МТО.
В рамките на полугодието може да се отчете положителния факт, че са изплатени всички стари задължения на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити от 2010 година и предишни години с изключение на някои задължения по Стратегията на въвеждане на Универсални мобилни далекосъобщителни системи (UMTS) за разплащането на които трябва да има осигурени целеви средства от Министерство на финансите и задължения на ВМА.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker