НОВА НОРМАТИВНА БАЗА, РЕГЛАМЕНТИРАЩА ЛЕТАТЕЛНАТА ДЕЙНОСТ ВЪВ ВВС

Pan.bg 02 юли 2011 | 08:20 views (2121) commentaries(2)
img airforce.mod.bg/bg

На 4 и 5 юли в авиобаза Граф Игнатиево под ръководството на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов ще се проведе летателно-методически сбор с участието на ръководен летателен състав от Щаба и авиационните формирования на ВВС.

Целта на сбора е формиране на единно разбиране по прилагане на новите документи, регламентиращи летателната дейност с военни въздухоплавателни средства.

Новата нормативна база се основава на изцяло нова философия. При разработването й са използвани нови стандарти и подходи, които са в съответствие с най-добрите практики в страните-членки на НАТО.

Изготвените директиви и ръководства касаят процесите по планиране, организиране, провеждане, управление, осигуряване, отчет и контрол на летателната дейност. При разработването им участваха експерти от Щаба на ВВС и подчинените авиационни формирования.

Досега действащата нормативна база е от 70-години на миналия век. В началото на 2010 година ръководството на Военновъздушните сили изведе като приоритетна задача процеса по разработване на новите нормативни документи.

Настоящия летателно-методически сбор е заключителния етап от процеса по изучаването и прилагането им в авиационните формирования.

Преди откриването на сбора на 4 юли пред целия личен състав на авиобаза Граф Игнатиево генерал-майор Попов ще връчи нагръдните знаци за присвоена степен за класна специалност „Военен пилот – първи клас” на самолет МиГ-21 на летците-изтребители майор Георги Белев, капитан Атанас Сираков и капитан Валентин Терзиев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  RAVIA 02 юли 2011, 14:04
   
  0
   
  0

  Моля, поправете длъжността на генерал-майор Попов. От 1.07. тя е Командир на ВВС!

 2. #2
  Fishbed 04 юли 2011, 14:50
   
  0
   
  0

  Да, благодаря за забележката - прав сте. През последните няколко години едни и същи длъжности промениха названията си няколкократно....

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker