Човек на "ВМРО-Гергьовден" е единствен кандидат за Музея на авиацията-Крумово

Pan.bg 28 юни 2011 | 18:35 views (4443) commentaries(3)
img Информация на www.pan.bg

Човек от "ВМРО-Гергьовден" остана единствения кандидат за изпълнителен директор на Музея на авиацията-Крумово.
Това е Радка Василева Банялиева. Тя ще се яви на 29 юни, сряда, за писмена разработка и интервю в сградата на НВИМ, гр. София.
За поста са се явили общо 2-ма кандидати, като вторият е отстранен.
Това е Васил Радосветов Петров, който не е предоставил документ, удостоверяващ изискваната специалност „История”.
Председател на конкурсната комисия е М.Стаменова.
image
През юни 2001 г. Радка Банялиева е кандидат за народен представител на Политически съюз "Гергьовден - ВМРО" от многомандатен избирателен район Пловдив-град. В първите години на 21 век тя е и областната координаторка на движението в града.
Радка Банялиева е родена на 15 ноември 1963 г. в Пловдив. Завършва специалност история във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий ” през 1988 година. Работи като екскурзовод от 1989 до 1994 година. Уредник в Регионален исторически музей – Пловдив, завеждащ отдел „Връзки с обществеността” от 1995 до 2007 година. През 2010 г. вече е зам.-директор на Музея в Пловдив. Главен уредник в Регионален исторически музей – Пловдив. Научните и интереси са в областта на историята на Пловдив, цариградските българи, музеологията. Автор на книгата „Историята на моя род” (2008). Участва в създаването на музея в Екзархията в Истанбул и възстановяването на гробницата на Гаврил Кръстевич.
Да се надяваме, че почти сигурният нов директор на Музея Радка Банялиева ще смени достойния Слави Павлов, който от началото на месец юни вече не е директор. Пожелаваме на г-жа Банялиева да успее да възстанови и историческото "Арадо".
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Йори 29 юни 2011, 09:14
   
  0
   
  0

  От Интернета се вижда, че главните и достойнства са извън служебните и задължения - инициатор и председател на инициативния комитет, издигнал паметника на Дрангов, зам.председател на комитета за честване 9-ти пехотен полк, открила и изкупила в Истанбул архива на българската болница "Евлоги Георгиев", заедно с Иво Хаджимишев издирила в руските архиви фотографиите от Руско-турската война 1877-1878 и т.н. и т.н. Според мен ще сбърка, ако отиде в Крумово, макар да е много добра в най-важното за филиала в момента - фондонабирането.

 2. #2
  Preslav 29 юни 2011, 09:59
   
  0
   
  0

  И според мен е направила все хубави неща. Друг е въпросът дали разбира от авиация поне малко...

 3. #3
  Йори 29 юни 2011, 10:54
   
  0
   
  0

  Най-вероятно не разбира нищо. Друг е въпросът, че според мен това не е толкова важно (следя дискусията около Соня, филиала и пр. и знам, че за мнозинството съчетанието жена и неразбиращ от авиация за филиала е неприемливо). Тя не кандидатства за уредник, а за мениджър на музей. Не ми е ясно защо го прави, но видях, че е била в екипа, реставрирал иконите на Желязната църква, без да е специалист реставратор. Явно си пада по предизвикателства. Повтарям - според мен бърка и ако я изберат ще се сблъка челно със Соня.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker