Министър Аню Ангелов заминава на посещение във Франция

Pan.bg 17 юни 2011 | 09:49 views (1908) commentaries(0)
img Както pan.bg на 11 юни отново първи ви съобщи от всички медии в периода 20-23 юни делегация на МО начело с министъра на отбраната Аню Ангелов ще посети световното авиоизложение „Бурже 2011” (Париж – Франция).
В програмата на делегацията са включени срещи с представители на фирмите, с които МО работи от няколко години. И такива, които се предполага, че ще бъдат в бъдещия конкурс за боен самолет на ВВС на Република България.
В делегацията е включен и началника на ВВС генерал-майор Константин Попов. (http://www.pan.bg/view_article-1-4833-Delegaciq-na-MO-shte-poseti-aviosalon-Burzhe-2011.html)
Ето и днешното потвърждение на нашата информация от Министерството на отбраната:
Министърът на отбраната Аню Ангелов ще участва в 28-та международна конференция по глобалната сигурност (16-18 юни), организирана от Центъра за изследване на стратегическите решения (Center for Strategic Decision Research). Конференцията се провежда в Париж по покана на министъра на отбраната на Франция Жерар Лонге.
Министър Ангелов ще бъде основен докладчик в панела „Перспективи на регионалните лидери: Балкани и Черноморски регион”.
Конференцията по глобална сигурност ще събере в Париж министрите на отбраната на редица държави, сред които Франция, Великобритания, Италия, Белгия, Нидерландия, Швеция, Полша, Чехия, Турция, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватия и др.
В рамките на посещението си във Франция министър Ангелов ще посети и 49-то издание на Международното парижко авиационно изложение – Бурже. Той ще разговаря с представители на водещи световни производители в областта на авиацията и авиониката, оръжейни системи, радио- и навигационни системи и платформи и сателитни комуникации.
Министър Ангелов ще има и среща с френския си колега Жерар Лонге. Двамата ще обсъдят двустранното сътрудничество в сферата на сигурността и отбраната, както и актуални въпроси от дневния ред на НАТО.
По време на посещението министър Ангелов ще проведе преговори с френската компания „Юрокоптер” за частично прекратяване на договора за доставка на хеликоптери за българските въоръжени сили.
В рамките на визитата си министър Ангелов ще се срещне и с представители на българската общност във Франция.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker