МО на Русия получи втора партида вертолети Ми-8АМТШ

Pan.bg 14 юни 2011 | 14:37 views (2334) commentaries(0)
img svodka.start.bg

Улан-Уденский авиозавод (УУАЗ), влизащ в състава на холдинга „Вертолеты России”, е предал на Министерството на отбраната на РФ втора партида щурмови военнотранспортни вертолети Ми-8АМТШ, съобщава „РИА Новости”.
Тази доставка е реализирана в рамките на държавния отбранителен бюджет за 2011 година.
Вертолетите са предадени на клиента в средата на май, като след това е започнала подготовка на машините за прелитане до мястото за постоянна дислокация. В края на май вертолетите са излетели от територията на завода и след като преодоляват повече от 5 хиляди километра 10-те машини Ми-8 АМТШ пристигат в Краснодарския край. С началото на летния период на обучение екипажите на новите вертолети са започнали да изпълняват полети.
Доставките за ВВС на РФ на вертолети Ми-8АМТШ в рамките на военния бюджет за 2011 г. ще продължат през втората половина на тази година.
В момента Военното ведомство на Русия разглежда възможността за сключване с УУАЗ на дългосрочен държавен договор за доставка на вертолети Ми-8АМТШ. По-рано, през декември 2010 г., УУАЗ предаде на МО на РФ първата партида от 10 машини Ми-8АМТШ.
Съгласно изискванията на клиента новите вертолети Ми-8АМТШ са оборудвани с нови системи, повишаващи ефективността на тяхното бойно използване. Освен това, в състава на машините са включени комплекси специално оборудване, в т.ч. спасителни и медицински средства. За изпълнение на бойни задачи вертолетите са оборудвани с комплекс за защита от поразяване, както и електронни средства и прибори за изпълняване на полети в сложни метеорологични условия.
Вертолетът Ми-8АМТШ (Ми-171Ш) е военнотранспортен вертолет, разработен на базата на вертолета Ми-171 (Ми-8АМТ) и може да използва ракетно управляемо оръжие (комплекс „Штурм-В”), неуправляеми ракети и стрелково и оръдейно въоръжение.
Вертолетът е предназначен за превозване на до 37 десантника, товар с тегло до 4000 кг. или 12 ранени на носилки, както и за изпълнение на спасителни задачи (в т.ч. CSAR).
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker