Фирма в Русе с революция за работните дни в седмицата

Pan.bg 21 юли 2019 | 12:11 views (556) commentaries(1)
img
blitz.bg


Мениджмънтът на компанията очаква нововъведението да намали стреса и да оптимизира работата

Консултантска фирма от Русе е сред първите в страната, която въведе четиридневна работна седмица. Дружество има офиси в Русе и Бургас, в които работят общо 8 служители. Мениджмънтът на фирмата очаква нововъведението да намали стреса и да оптимизира работата, предава БНТ.

Управителят на фирмата Петър Петев се решил на смелата стъпка, след като прочел статия по темата в специализирано издание.

"Когато хората почиват повече, в работното време са по-мобилизирани, по-оптимизирани и обемът работа, който се свършва за 5 дни, би могъл да бъде свършен за 4 дни при такава мобилизация", заяви Петев.

Въпреки че служителите почиват един ден повече, това няма да се отрази на работната им заплата.

"Всички сме много ентусиазирани и се надяваме да сработи. Смятам, че това ще се отрази положително върху нашите резултати, когато сме по-отпочинали", казва Мирена Пашкунова - служител във фирмата.

Тенденцията за 4-дневна работна седмица обхваща все повече фирми по света. И макар да е рано за равносметка на резултата, Петър Петев препоръчва на всеки работодател да направи този експеримент и сам да вземе решение дали е удачен за неговата фирма.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  инкриминация 21 юли 2019, 13:45
   
  4
   
  0

  Не се казва дали се отнася за минимална работна заплата. За 8 човека може да се разреши и 4 дни да работят. Има много фирми в
  България, в които работното време на смяна е 12-14 часа и са на минимална работна заплата,което е явна експлоатация и робия.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker