Warning: getimagesize(https://fakti.bg/img/news/57/354857/c64df0f622913406a83ff3cf88d11047_big.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Сега е времето да придобием ескадрила от 14/16 бойни самолети F-16 блок 70

Pan.bg 17 яну 2019 | 21:54 views (1496) commentaries(6)
img Публикувано във факти.бг:

Атлантическият съвет на България /АСБ/ вече приветства решението на правителството да започне преговори със САЩ за доставка на 8 самолета F-16 блок 70, Viper. Очаква се до дни Народното събрание да одобри това решение и преговорите да стартират възможно най-бързо.

С тази позиция напомняме на взимащите решения и българските граждани, че през 2016 и 2018 г. Народното събрание одобри варианти на Проект за инвестиционен разход (ПИР) за придобиване на нов тип боен самолет, предвиждащи придобиване на 16 бойни самолета и утвърждаващи финансова рамка за първите 8 от тях, с хипотезата, че получаването на втората партида самолети ще започне 6-8 години след сключването на първия договор.
И двата документа определят разделянето на проекта на две части като рисково.

Атлантическият съвет на България споделя оценката за високия риск, съпътстващ разделянето на проекта за придобиване на нови бойни самолети на две части и счита, че сключването на договор за придобиване на ескадрила самолети (14 или 16), по примера на Словакия, макар и разсрочено във времето, има редица предимства.

По този начин придобиваме с една процедура ескадрила самолети*, като се избягва рискът закупуването на втората партида да се забави във времето, коeто ще има неблагоприятно отражение върху способностите на бойната ни авиация в перспектива. Това ще позволи решаване на въпроса с придобиването на нов тип боен самолет и по-нататъшното насочване на фокуса върху придобиването на другите необходими способности в процеса на превъоръжаването на българските въоръжени сили с нова и модерна бойна техника.

Придобиването с една процедура на ескадрила самолети ще доведе и до по-бързо снемане от въоръжение на старите съветски самолети МиГ-29 и Су-25 и следователно – до минимизиране на разходите за техния ремонт и поддръжка.

Таблицата по-долу сравнява предимствата и недостатъците на двата варианта.

Имайки предвид преобладаващите предимства на втория вариант и фазата, в която се намира процедурата за придобиване на бойни самолети,

Атлантическият съвет на България призовава народните представители в своето решение да изискат от правителството да представи два алтернативни варианта на договор, съответно за придобиване на 8 и на 14 самолета F-16V, след което да ги обсъди и да приеме по-добрия в дългосрочен план вариант.РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Сега е времето да придобием ескадрила от 14/16 бойни самолети F-16 блок 70

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  awiator 17 яну 2019, 22:36
   
  18
   
  9

  Дрогаре атлантици с червени партийни книжки, стърчащи от задния джеб, точно вие, или повечето от вас, които сте на достатъчната възраст, знаете много добре, че една нещастна ескадрилка не решава абсолютно нищо за нашата сигурност, що се касае за сигурност и въздушен суверенитет. Така само ще захраним американския ВПК с нашите нещастни и изгладувани незнайно колко милиарда от всички нас български левчета, а вие си мислете, че сте част от големия световен елит. Ние сме и ще си останем от миманса в очите на спечелилите поръчката с лобистки натиск и машинации презокеански братя тарикати. Струвахме нещо и бяхме фактор преди да нарежем оръжията, които всяваха респект и даваха боен потенциал и умения на състава, който вие и онези предатели като вас унищожихте и оставвихте една шепа хора до каквато численост бе сведена БА да се опитват да решават някакви задачи и да се опитват да гарантират някакъв държавен суверенитет. Между другото Данчо Ментата от ДПС днес в Народното събрание го обобщи много точно ...." нека да изберем ф-16 защото само америка и нато могат да гарантират нашата независимост и държавност защото ние сами не можем". А защо не можем .... защото унищожихме нашата армия за да храним сега чуждата.

 2. #2
  Моше 18 яну 2019, 13:16
   
  9
   
  11

  А бе комунисти шиба и самолетът е Ф-16 грипен отпадна кое точно не разбрахте?!

 3. #3
  Швейк 18 яну 2019, 15:10
   
  8
   
  8

  И с какви пари ще ги купим тези 16 самолета?! Естествено военните олигофрени - пенсионери не им пука защото взимат 1200 лева пенсия, а за останалите нещастници взимащи по 200 лева - да гладуват! И три пъти по толкова да купим единственото което ще се случи е да захранваме САЩ, както го е написал колегата по горе! Ползата е кръгла нула! Турция планира да закупи 160 броя F-35!

 4. #4
  Geocom 18 яну 2019, 23:15
   
  4
   
  4

  Отговор на коментар: #2

  Не разбрахме кой ще плаща и от къде ще извадят парите. Ти като си толкова навит за скъпи прахосмукачки ще направиш ли едно дарение или само ще плямпаш.

 5. #5
  полковникът 19 яну 2019, 13:12
   
  3
   
  2

  Както беше казал др. В. Симеонов - "дръндарска кокошка просо сънува". Иначе, всички "по душа" сме патриоти.

 6. #6
  сащ са БОКЛУЦИ! 20 яну 2019, 08:46
   
  4
   
  4

  НЯМА ДА СТАНЕ ДАЛАВЕРАТА С КенеF-16!

  РАЗБОЙКу си ОТИВА, пигмей попOFF СЪЩО!

  ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker