Правителството разгледа доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили през 2009 г.

Pan.bg 25 мар 2010 | 13:45 views (1668) commentaries(0)
img 25 март 2010 | 13:25 | Агенция "Фокус"

София. Правителството одобри Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили през 2009 г. и предлага на Народното събрание да го разгледа и приеме, съобщиха от правителствената пресслужба.
С доклада правителството информира народните представители и българското общество за текущото състояние на военните аспекти на националната сигурност и отбраната и хода и качеството на изпълнението на отбранителната политика. Документът е структуриран на основата на приоритетните направления на отбранителната политика, определени с указанията на министъра на отбраната за периода 2009–2011 г., а именно: Отбранителни способности, Хората в отбраната, Национална и евроатлантическа сигурност и отбрана, международен мир и стабилност и Поддръжка и осигуряване на отбраната.
Докладът има за цел да подпомогне кабинета в намерението му да провежда обществено-политическа дискусия по отношение на сигурността, отбраната и въоръжените сили. Тя е насочена към реализирането на адекватни на днешните и бъдещите предизвикателства подходи и действия, които да бъдат осигурени с необходимия за тях човешки, финансов и материален ресурс, управляван със съвременен отбранителен мениджмънт.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker