ГОРЕЩО: УВЕЛИЧАВАТ ВЪЗРАСТТА ЗА СЛУЖЕНЕ В РОДНАТА АРМИЯ?! НО НЯМА ДА ИМА НИКАКЪВ ЕФЕКТ...

Pan.bg 12 дек 2019 | 08:37 views (5031) commentaries(1)
img
Контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили: Така направеното предложение за увеличаване на срока на служба ще има желания ефект само върху 0,3% военнослужещи от списъчния състав на ВМС - интервю за в.БА, февруари 2019 г.Така направеното предложение за увеличаване на срока на служба ще има желания ефект само върху 0,3% военнослужещи от списъчния състав на Военноморските сили (ВМС) – хора, които са придобили, но не са упражнили правото си на пенсия. Същевременно предприетата мярка ще предизвика друг по-значителен ефект в дългосрочен план – увеличаване с 3 години на възможността да служат офицерите със звание „капитан I ранг/полковник“ и с висши офицерски звания, което ще има крайно отрицателен отзвук и демотивиращ ефект сред останалите военнослужещи.
Положителното е, че военнослужещи с най-богат опит и стаж във ВМС могат да се запазят максимално дълго на служба и ще съществува стимул за неупражнилите право на пенсия. Отрицателна последица е фактът, че ще се стигне до разслоение при едни и същи категории военнослужещи, съответно упражнили и неупражнили право на пенсия само защото законът е дал възможност за индивидуален избор, който всеки сам е направил преди време при едни и същи условия.
Отчитайки факта, че във ВМС става въпрос само за 7 военнослужещи, придобили и неупражнили право на пенсия, положителният ефект от удължаване на срока на служба ще бъде минимален и само в отделни единични случаи. Същевременно ще бъде налице ефектът от разслоение на военнослужещите. Необходимо е да се отчете, че след 2029 г. такава възможност ще бъде предоставена само на офицерите със звание „капитан I ранг/полковник“ и с висши офицерски звания, което ще има допълнителен негативен ефект.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  САМО НАПРЕД 12 дек 2019, 19:43
   
  8
   
  2

  Я УВОЛНЯВАТЕ ВСИЧКИ ,КОИТО НЕ СА АПЗ ИЛИ ТЕХЕН РОДНИНА,ЧЕ ДА СЕ НАЯДЕТЕ.....!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker