ГОРЕЩО: ВИЖТЕ КАКВО СТАВА С 20-ТЕ ЗАПЛАТИ В РОДНАТА АРМИЯ!

Pan.bg 22 юли 2019 | 19:33 views (6058) commentaries(1)
img
Предизборни спекулации бяха наречени от министъра на отбраната Красимир Каракачанов приказките, че се обсъжда намаляване на еднократното парично обезщетение до 20 заплати при уволнение от военна служба. Това стана на днешното му изслушване по актуални въпроси в Комисията по отбрана. Такова нещо нито е обсъждано, нито предстои, бе категоричен министърът, в отговор на въпрос на народния представител полковник от запаса Валентин Радев – бивш вътрешен министър и заместник-министър на отбраната. Нещо повече, Красимир Каракачанов гарантира, че в бюджета за следващата година отново ще има средно10-процентно увеличение на военните заплати. Освен това се предвижда и разширяване на социалния пакет за военнослужещите.

Този слух за 20-те заплати се пуска периодично в последните 24 години. Докато преди време имаше някакъв резултат, т.е. подаване на рапорти от военнослужещи за уволнение, за да не се минат, казано на жаргонен език, днес подобно усилие няма смисъл. В момента има достатъчно незаети длъжности във Въоръжените сили, за да се разчита на подобна хибридна „война“ спрямо българската армия.

Министърът разсея и зловещите предсказания, че подобно социално ощетяване на военнослужещите, ще се наложи, ако трябва да платим много над предвидените пари за изтребителите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Отдавна.... 23 юли 2019, 12:11
   
  10
   
  1

  Отдавна не слушам какво говорят министрите, а гледам какви ги вършат. До сега винаги има разминаване между приказките и действията им. Официално няма да намаляват обезщетението от 20 брутни заплати, неофициално - търсят начини, възможности и предпоставки да го направят, така, че мислете.....

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker