В Белград притеснени: Международната общност ще окаже натиск да признаем Косово

Pan.bg 22 юли 2019 | 00:20 views (348) commentaries(0)
img
pik.bg


Директорът на канцеларията за Косово в сръбското правителство Марко Джурич заяви, че оставката на премиера на Косово Рамуш Харадинай е сериозен политически сценарий. Според него във всеки един момент може да се очаква да бъде упражнен натиск върху Сърбия да признае Косово, съобщава агенция "Танюг"."След цялото това представление част от международната общност ще пристигне в Белград да оказва натиск и да настоява директно или индиректно Белград да признае независимостта на Косово", смята Джурич.

В интервю за телевизия "Пинк", говорейки за съда, пред който трябва да се явят Харадинай и други членове на Армията за освобождение на Косово, Джурич посочи, че става дума за съд, който само временно е изместен от територията на Косово и в същността си това е съд на Косово.

Джурич припомни, че на територията на южната сръбска област прищинското правосъдие е отнело 80 000 недвижими имоти на сърби, предава още БТА.

"След оставката на премиера Рамуш Харадинай в Прищина започна политически конфликт между представителите на албанците, там се води война на всички против всички, които се борят за позиция на лидер в новото правителство", каза Джурич.

По думите на сръбския представител след оставката Харадинай се е представил като герой, който се противопоставя на Сърбия и поради това е жертва. Джурич отбеляза, че в медиите в Прищина не се споменава нищо за ужаса, който са преживели сърбите и други неалбански народи от страна на терористичната Армия за освобождение на Косово.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker