Каракачанов подписа договорите за изтребителите F-16

Pan.bg 11 юли 2019 | 15:35 views (1119) commentaries(3)
img
blitz.bg


С тях се договаря доставката от Правителството на САЩ за българските въоръжени сили на осем самолета

На основание Решение на Министерския съвет № 398/10. 07. 2019 г. министърът на отбраната Красимир Каракачанов подписа днес, 11 юли 2019 г. международни договори (LOAs) BU-D-SAB, „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support), международен договор (LOA) BU-D-AAA, „Боеприпаси в подкрепа на F-16“ (Мunitions in support of the F-16), международен договор (LOA) BU-P-AAD, „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги” (Sidewinder AIM 9X Block II Missiles, associated material and services) и международен договор (LOA) BU-P-LAR, „Многофункционална система за разпределение на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) (5) и свързана с нея поддръжка и оборудване“(Multifunctional Information Distribution System Joint Tactical Radio System (MIDS JTRS) (5) and related support and equipment) на обща стойност $1,256,153,980 USD.

С тях се договаря доставката от Правителството на САЩ за българските въоръжени сили на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното оборудване и въоръжение. Съгласно Конституцията на Р България и редът на Закона за международните договори на Република България, за да влязат в сила тези договори, следва да бъдат ратифицирани от Народното събрание.

Отчитайки финансовите ограничения на Р България, Държавният департамент на САЩ е предприел действия за намаляване на общата цена с до 60 млн. щатски долара посредством искане от Конгреса на САЩ за допълнително финансиране, което да бъде използвано в интерес на Р България. Предстои искането на Държавния департамент да бъде разгледано от Конгреса на САЩ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Стайков 12 юли 2019, 06:36
   
  3
   
  1

  Що не си гледате "историята", господин Каракачанов. Не е за вас тая работа. Само бели правите, ще ядете тояжката и то юнашката..

 2. #2
  българин 12 юли 2019, 17:15
   
  1
   
  3

  ЧЕСТИТО!!!
  орязани не орязани, F16 блок 70 идват!!!
  15 години говорене лъкатушене,лакардия и демагогия и накрая - нищо....на всички да е ясно че Америка няма да ни остави да купим нищо различно от техна военна техника!!! тук печелим от това че Тръмп иска работни места там което важи и за техния ВПК...иначе ни бяха нагласили португалските кошници (които дори и не са американски) или белгийските или датските и тн....и така F16 се задава- капризен,прахосмукачка или какви ли още не коментари,това е най масовия изтребител в света и в интерес на истина е доста сериозна машина в този си вариант и въоражение... стелта по принцип е spam така че това е най доброто което можехме да вземем сравнено с измислините грипени или старите юрофайтъри...много успехи на нашите пилоти които ще летят с тях..

 3. #3
  volxov5 12 юли 2019, 20:12
   
  1
   
  0

  за да влязат в сила тези договори, следва да бъдат ратифицирани от Народното събрание.

  Дано,да излязат във лятна ваканци и така до края на годината

  p.с

  Другари и другарки ,нянките са пред фалит.


  https://www.usdebtclock.org/


  Към края на септември САЩ трябва да одобрят законопроект за повишаването на тавана на националния дълг. В противен случай икономиката на страната ще се озове на ръба на катастрофата.
  Ако не бъде повишен таванът на държавния дълг, то федералното правителство ще изгуби възможността да плаща по сметките, по които вече е натрупало дългове под формата на ценни книжа.

  Замириса на банкрут: Държавният дълг на САЩ надмина 19 трилиона долара

  Алоу събудете се.

  https://www.usdebtclock.org/

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker